Αρχική Ειδήσεις Athens Flying Week: εντυπωσιακές επιδείξεις στον αθηναϊκό ουρανό & Συνέδριο

Athens Flying Week: εντυπωσιακές επιδείξεις στον αθηναϊκό ουρανό & Συνέδριο

0
Διαφήμιση

Η Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη “Athens Flying Week – International Airshow 2015″ διεξάγεται φέτος έως 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Φάληρο και στο Τατόι.

Κάνοντας πρεμιέρα το 2012, τη διοργάνωση έχουν ήδη παρακολουθήσει συνολικά πάνω από 200.000 θεατές, ενώ έχουν συμμετάσχει σε αυτήν περισσότερες από 30 διεθνείς αεροπορικές ομάδες και παγκοσμίου φήμης πρωταθλητές, προσφέροντας με τις πιο σύγχρονες αεροπορικές μηχανές τους ένα θέαμα μοναδικό.

Οι εκδηλώσεις της AFW 2015 ξεκινούν σήμερα Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου με το Θεματικό Συνέδριο ”Aviation Development Conference #4” στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, από τις 09:30 έως τις 15.00. Θα παρευρεθούν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι το διεθνές προφίλ του.

Με μία ποικίλης ύλης σε θεματολογία agenda, στοχεύουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όχι μόνο όλων όσων είναι μυημένοι στα μυστικά της αεροπορίας, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (http://www.athensflyingweek.gr/index.php/afwprogramgr/afwconferencegr)

Η αυλαία των πτητικών επιδείξεων θα ανοίξει και φέτος με το παραδοσιακό πλέον Faliro Pre-Show την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου στις 18:00, ενώ το κυρίως Air show θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Αεροπορική Βάση του Τατοΐου.

Ο αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών, μεταξύ των οποίων η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG – 29 Fulcrum, η Πολεμική μας Αεροπορία με τη demo-team «Ζευς» με F-16 Blk 52+, η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Jurgis Kairys – Vostok και ο Luca Bertossio – Red Bull Solo Glider | CITIZEN Watches co.

Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν περίφημα σμήνη όπως αυτά των Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania. Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα υπάρχει ο μοναδικός εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V. Ταυτόχρονα, η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με επιθετικά ελικόπτερα Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell.

Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400, εκπλήσσοντας μας για μία ακόμη χρονιά. Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί ο μοναδικός εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V.

Ταυτόχρονα, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania) πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ η στατική έκθεση αεροσκαφών και το εμπορικό μας πάρκο με την παιδική χαρά, θα μαγνητίσουν την προσοχή του κόσμου.

Στο Τατόι, κατά το διήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 4€.

Αυτή η Αεροπορική Εβδομάδα, τοποθετεί την Αθήνα στο χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων με ένα από τα εντυπωσιακότερα show αεροπορικών επιδείξεων, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα προάγει την αεροπορική ιδέα εισάγοντας το ευρύ κοινό στο μαγικό κόσμο της αεροπορίας.

Η AFW συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα επίσημα Air Shows’ calendars μαζί με αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις που αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κουλτούρας των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Athens Flying Week συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως ο ΕΟΤ, ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, o AOPA Hellas, το ACVB (City of Athens Convention & Visitors Bureau) και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Διαφήμιση