Αρχική Ειδήσεις Άρωμα ξενοδοχείων με ιστορία…

Άρωμα ξενοδοχείων με ιστορία…

0
Διαφήμιση

Η τάση για αξιοποίηση παλαιών αρχοντικών, μανιάτικων πύργων, ακόμη και μνημείων, όπως το Ιμαρέτ στην Καβάλα στον τουριστικό χώρο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, δημιουργώντας μια σειρά από ξενοδοχεία πολυτελείας, που δε βασίζονται στην έννοια του καταναλωτισμού, αλλά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Κόστισαν πολύ, καθώς οι ανακαινίσεις είναι δύσκολες, απαιτούν χρόνο και πολλά χρήματα, για να γίνουν σωστά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δικαίωσε και αυτούς που πήραν το ρίσκο και κυρίως τους επισκέπτες. 

Η τουριστική βιομηχανία αλλάζει, νέες προτάσεις μπαίνουν στην αγορά όμως το να μείνει κάποιος σ΄ένα μανιάτικο πύργο, σ΄ ένα υπόσκαφο σπίτι στην Σαντορίνη, σ΄ ένα μνημείο, όπως το Ιμαρέτ στην Καβάλα ή σ΄ ένα πέτρινο αρχοντικό στα Ζαγοροχώρια, στο Πήλιο , στη Χαλκιδική είναι εμπειρίες μοναδικές και φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον, που το έχει ανάγκη για να πάρει ανάσα.

Αρχοντικό Δεληγιάννη Δημητσάνα

Στην πανέμορφη Δημητσάνα Αρκαδίας, τη μπαρουταποθήκη του Μοριά, δημιουργήθηκε ένας μοναδικός χώρος διαμονής το Αρχοντικό Δεληγιάννη, βάζοντας πινελιές από το παλιό και προσθέτοντας απ΄το καινούργιο. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτισμάτων του 18ου αιώνα με τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά γνωρίσματα της περιοχής με πέτρα και ξύλο.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξορμήσουν στα σοκάκια της ιστορικής Δημητσάνας, στο περίφημο φαράγγι του Λούσιου και στο ελαιόδασος του Μαινάλου. Οι ομορφιές της Αρκαδίας είναι πάρα πολλές και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε ν΄ αναπτύσσεται και να γίνεται γνωστή.

Στην αρχαιότητα ήταν η πόλη «Τεύθις», ενώ κατά την Τουρκοκρατία στη Δημητσάνα λειτουργούσε ιερατική σχολή που έγινε γνωστή με τ” όνομα «Φροντιστήριο Ελληνικών Γραμμάτων» , η οποία παρέμεινε ως το 1764. Απ΄ αυτήν αποφοίτησαν πολλοί μητροπολίτες και λόγιοι, μεταξύ αυτών κι ο Γρηγόριος ο Ε” κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Κάθε επίσκεψη στη Δημητσάνα είναι γνωριμία με την ελληνική Ιστορία

Μελάνθη Πηλίο

Η «Μελάνθη» ξεκίνησε από μια γυναίκα, που είχε μεράκι κι αγάπη, για τη Μαγνησία. Έμπορος, η κυρία Κική πωλούσε δίσκους είδε πως δεν υπάρχει μέλλον, στη δουλειά της κι αποφάσισε ν ασχοληθεί με τον τουρισμό, με τη σκέψη να κάνει κάτι όμορφο και να μπορέσει ν΄ αφήσει και κάτι στα παιδιά της.

Η ίδια είχε γεννηθεί στο Βόλο και κάθε επίσκεψη στη Μακρινίτσα Πηλίου, ήταν ψυχική ανάταση. Μετά από δυσκολίες αλλεπάλληλες προσπάθειες, ταλαιπωρίες γιατί τα υλικά ανέβαιναν με γαϊδουράκια, για την ανακαίνιση του αρχοντικού που ήταν από το 1850 , την ένταξη σε πρόγραμμα, της πήρε 4,5 χρόνια αλλά τα κατάφερε. Οι δυσκολίες είναι καθημερινές αλλά έρχεται η ομορφιά και τις καλύπτει, όπως λέει.

Μας εξηγεί πως μεγάλα αρχοντικά της περιοχής έγιναν και μουσεία… Το κόστος μέχρι να δημιουργήσει τη Μελάνθη, ανέβηκε τρεις φορές επάνω, πήρε ιδέες από το Ιμαρέτ , που είναι στην Καβάλα αλλά όπως λέει για να βγει κάποιο καλό αποτέλεσμα χρειάζεται προσπάθεια.

Η «Μελάνθη» άνοιξε τα Χριστούγεννα του 2010 κι έγινε μια φιλόξενη αγκαλιά για όσους έχουν διάθεση να γνωρίσουν τη φύση της Μαγνησίας. Απίστευτη η θέα το καλοκαίρι, ακόμη πιο μαγική με το χιόνι το χειμώνα. Περιλαμβάνει 2 σουίτες και 4 δίκλινα δωμάτια

Στο Πάπιγκο , στα Ζαγοροχώρια…

Μικρό Πάπιγκο

Ούτε ένα ούτε δυο ήταν τα μικρά ξενοδοχεία που χτίστηκαν κυρίως μέσω προγραμμάτων Leader στην ελληνική επαρχία. Το Μικρό Πάπιγκο 1700 hotel and spa είναι αρχοντικό στην Ήπειρο, στο δρόμο προς τη Δρακόλιμνη. Η αρχική κατασκευή είναι το 1700 κι η αναπαλαίωση ξεκίνησε σταδιακά το 2007.

Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση. Το αρχοντικό αυτό λειτουργούσε από την οικογένεια Εξάρχου μεχρι το 1975. Άνοιξε τις πόρτες του το 2007. Έχει 18 δωμάτια και σουίτες. Βλέπει τη χαράδρα του Βίκου κι απ΄ το ξενοδοχείο ξεκινά το μονοπάτι για τη χαράδρα του Βίκου και το μονοπάτι για τη Δρακόλιμνη, ενώ γύρω στη 1, 5 ώρα πεζοπορία είναι οι πηγές του Βοϊδομάτη.

Η διαδρομή είναι 7 ώρες για τη χαράδρα του Βίκου και 5 ώρες για τη Δρακόλιμνη ενώ προσφάτως το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τον ΕΟΤ βοήθησαν στη βελτίωση των μονοπατιών.

Στα πυργόσπιτα της Μάνης…

Μανη Πυργος

Απαράμιλλης ομορφιάς το Tainaron Blue Retreat, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι σήμερα από τις τελευταίες προτάσεις boutique hotels στη Μάνη. Μέσα σε λίγους μήνες κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές Ελλήνων και ξένων και να μπει και σε ξένα έντυπα και ιστοσελίδες.

Την ευθύνη γι΄ αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα έχουν ο Κώστας Ζούβελος και η Κασσιανή Θεοδωρακάκου, που όταν αντίκρισαν τον τότε ερειπωμένο πύργο, τον ερωτεύτηκαν κι αποφάσισαν να τον αναστήσουν.

Όχι τυχαία λοιπόν, το ξενοδοχείο αυτό βραβεύτηκε με το Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής για τη συνολική βαθμολογία, στα 100% Hotel Design Awards 2015. Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης 100% Hotel Show Exhibition, που έλαβε χώρα στο MEC της Παιανίας, από τις 7 ως τις 9 Φεβρουαρίου 2015.

Ήταν μύλος, έγινε ξενοδοχείο…

Μυλος ξενοδοχειο

Το ξενοδοχείο Μύλος είναι χτισμένο στο Φηροστεφάνι, στη Σαντορίνη. Πρόκειται για έναν ανακαινισμένο παλιό Μύλο κι αυτό το κάνει ξεχωριστό. Το Myloshotel.gr είναι χτισμένο 350 μέτρα πάνω από τη θάλασσα κι είναι οικογενειακή επιχείρηση, ενώ για τα δεδομένα της Σαντορίνης, έχει λογικές τιμές. Στη Σαντορίνη εκτός από το μύλο, είναι απίστευτης ομορφιάς και τα υπόσκαφα σπίτια, δηλαδή σπίτια μέσα στο βράχο…

Μια σκάλα με ιστορία…

Το ξενοδοχείο Σάμος χτίστηκε στο Βαθύ, το 1971 απ” τον Αντώνιο Λουίζο, στη θέση που παλιά βρισκόταν το Σαμος ξενοδοχειοΑρχοντικό Νέγρη, ένα απ΄ τα μεγαλύτερα παλιά αρχοντικά της πόλης.

Τραυματισμένο, καθώς ήταν απ΄ το χρόνο, για να θυμίζει τη λαμπρή ιστορία του, η κεντρική μαρμάρινη σκάλα του αρχοντικού, έχει διατηρηθεί ανέπαφη, τιμής ένεκεν και είναι σήμερα η κεντρική σκάλα υποδοχής του ξενοδοχείου.

Η Σάμος λόγω της πυκνής βλάστησης και της γεωστρατηγικής της θέσης ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο σημαντικά νησιά του Αιγαίου, με μεγάλη ανάπτυξη στη γεωργία και το εμπόριο.

Σπουδαία μνημεία, όπως το Ηραίο και το Πυθαγόρειο υπάρχουν εκεί κι έλκουν την καταγωγή τους σπουδαίες προσωπικότητες της αρχαιότητας: ο αστρονόμος Αρίσταρχος, ο αρχιτέκτονας Μανδροκλής, ο σπουδαίος μαθηματικός Πυθαγόρας.

Υπάρχει η ιστορία του ναυτικού Κωλαίου, που θεωρείται πως ανακάλυψε τις Ηράκλειες στήλες, οι οποίες κατά πολλούς ταυτίζονται με το Γιβραλτάρ ενώ ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, που παντρεύτηκε Σαμιώτισσα αγάπησε το νησί.

Το Κατώγι Αβέρωφ

Ξενοδοχείο – οινοποιείο γίνεται; Ναι, αν πρόκειται για το Κατώγι Αβέρωφ της γνωστής οικογενείας, που προσφέρει δυνατότητα και για ξεχωριστή διαμονή, με περιήγηση στο πανέμορφο, όλον τον καιρό, Μέτσοβο , στο νομό Ιωαννίνων που, αν κι ο δρόμος δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο, σε σχέση με άλλα χρόνια.

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με τη φιλοδοξία να συνδυάσει τον κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Η εκδρομή στο Μέτσοβο, που είναι κοντά και στο νομό Τρικάλων κι έχει πάντα τη γοητεία, ενός ταξιδιού στο χρόνο, όπου η ξυλογλυπτική, συνυπάρχει με τα ωραία εστιατόρια, τα εξαιρετικά ηπειρώτικα τυριά κ.ά.

 

Πηγή: agrocosmos

Διαφήμιση