Αρχική Ειδήσεις 17 Γερμανοί δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη

17 Γερμανοί δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη

0
Διαφήμιση

Την έγκριση δαπάνης συνολικού ποσού 5.950 ευρώ αποφάσισε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ως συμμετοχή του Γραφείου του στη Γερμανία στη διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης 17 δημοσιογράφων σε συνεργασία με τον Τ.Ο. GEBECO.

Οι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο διοργάνωσης συνέντευξης τύπου να ενημερωθούν για τους θερινούς καταλόγους 2016 του Τ.Ο. Τα ταξίδια που προσφέρονται για την Ελλάδα αφορούν γνωστές και μη περιοχές με φυσικές ομορφιές, κατάλληλες για πεζοπορίες και περιηγήσεις σε αμπελώνες, ελαιώνες κλπ.

Στο προγραμματισμένο ταξίδι θα συμμετέχουν 17 δημοσιογράφοι από τα κυριότερα έντυπα της Γερμανίας, όπως Augsburger Allgemeine (700.000 φύλλα), Nürnberger Nachrichten (900.000 φύλλα), Sächsische Zeitung (1 εκατομ. φύλλα) καθώς επίσης και τα δύο σπουδαιότερα έντυπα από τον επαγγελματικό τύπο FVW και Touristik Aktuell.

Οι προσκεκλημένοι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα αρθρογραφήσουν για τους επισκεπτόμενους προορισμούς, ενώ τα σχετικά δημοσιεύματα θα ακολουθήσουν εντός τριμήνου και εξαμήνου. Οι δημοσιογράφοι θα συνοδεύονται σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ury Steinweg, την εκπρόσωπο τύπου κα Lena Schumann καθώς και από εκπρόσωπο του Ε.Ο.Τ.

Στο προγραμματισμένο ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί:

15.10.2015:

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απογευματινή ξενάγηση στην πόλη. Αναχώρηση για Ιωάννινα, με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο, επίσκεψη σε τυροκομείο.

16.10.2015:

Ξενάγηση στα Ιωάννινα και στο νησί της λίμνης. Μετάβαση στα Ζαγοροχώρια. Έναρξη πεζοπορίας στο Βίκο από το χωριό Μονοδένδρι, επίσκεψη του Μοναστηριού της «Αγίας Παρασκευής».

17.10.2015:

Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας και των βασιλικών Τάφων. Επίσκεψη τοπικού οινοποιείου και ενός ελαιώνα, συνάντηση και συζήτηση με τους παραγωγούς. Στο παραθαλάσσιο χωριό «Παραλία» με θέα τον Όλυμπο, η πρόεδρος των ξενοδόχων Πιερίας κα Ευαγγελία Λάμπρου θα καλωσορίσει τους επισκέπτες και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των Γερμανών δημοσιογράφων.

18.10.2015:

Εκδρομή στον Όλυμπο (1.150μ), πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Διόνυσου.

Γεύμα και ξενάγηση στο μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ.

Στο μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ θα πραγματοποιηθεί και η συνέντευξη τύπου του Τ.Ο. GEBECO και η παρουσίαση των νέων καταλόγων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ury Steinweg και την εκπρόσωπο τύπου κα Lena Schumann. Επιπλέον θα γίνει και ειδική παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του Ε.Ο.Τ.

19.10.2015:

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεση στάση στο ψαροχώρι «Μακρυγιαλός», στο οποίο γίνεται καλλιέργεια θαλασσινών (μύδια). Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης θα υποδεχτεί τους Γερμανούς δημοσιογράφους και θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους

Διαφήμιση