Αρχική Καταστροφές Στους 74 βαθμούς η θερμοκρασία σε πόλη του Ιράν

Στους 74 βαθμούς η θερμοκρασία σε πόλη του Ιράν

0
Διαφήμιση

Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία καταγράφηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν, όπου το θερμόμετρο έδειξε 74 βαθμούς Κελσίου, συνυπολογίζοντας την υγρασία.

Για να επιτευχθεί η αστρονομική επίδοση του δείκτη θερμοκρασίας, η πραγματική θερμοκρασία του αέρα του Μπαντάρ Μασάχρ, που έχει πληθυσμό περίπου 110.000 κατοίκους, έφτασε τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Η επίδοση των 74 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε την Παρασκευή στις 4:30 μ.μ., μία ημέρα αφού ο δείκτης θερμοκρασίας κατέγραψε 70 βαθμούς Κελσίου στην ίδια τοποθεσία.

Το Μπαντάρ Μασάχρ βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπου οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται στους 25 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μερικά από τα πιο έντονα επίπεδα υγρασίας στον κόσμο, όταν φυσούν άνεμοι προς την περιοχή της πόλης. Εξάλλου στο Τζασκ στο νοτιοανατολικό Ιράν, επίσης κατά μήκος του Περσικού Κόλπου, καταγράφηκε θερμοκρασία 69 βαθμών Κελσίου.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ συνέβη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτής της εβδομάδας καταγράφηκαν στο πλαίσιο ενός έντονου κύματος καύσωνα που μαστίζει τη Μέση Ανατολή. Την περασμένη Πέμπτη, η θερμοκρασία στη Βαγδάτη έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους κατοίκους να μένουν σε εσωτερικούς χώρους και να πίνουν άφθονο νερό, αλλά αυτό είναι δύσκολο για πολλούς από τα εκατομμύρια Ιρακινούς που έχουν εκτοπιστεί λόγω των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή.

Διαφήμιση