Αρχική Καταστροφές Παρασιτική ασθένεια απειλεί με εξαφάνιση τα βατράχια

Παρασιτική ασθένεια απειλεί με εξαφάνιση τα βατράχια

0
Διαφήμιση

Μία νέα άκρως λοιμώδης παρασιτική νόσος απειλεί με εξαφάνιση τα βατράχια σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Οι γυρίνοι (προστάδιο του βάτραχου) αρρωσταίνουν μαζικά από τη συγκεκριμένη νόσο, με αποτέλεσμα να μην εξελίσσονται και να απειλείται παγκοσμίως οι πληθυσμοί των βατράχων.

Η ασθένεια προέρχεται από άγνωστους έως τώρα μονοκύτταρους μικροοργανισμούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο ήπαρ γυρίνων σε δείγματα που ελήφθησαν σε έξι χώρες τριών ηπείρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Ρίτσαρντς του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), προειδοποίησαν ότι η νέα ασθένεια έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη ζωή των αμφίβιων, που θεωρούνται ανάμεσα στα πιο επαπειλούμενα είδη του πλανήτη μας.

Ένα μεγάλο ποσοστό ειδών βατράχων εμφανίζουν πληθυσμιακή συρρίκνωση (το 42%) και πολλά είδη απειλούνται ή τείνουν προς εξαφάνιση (το 32%).

Η νόσος εμφανίσθηκε τόσο σε περιοχές τόσο με τροπικό, όσο και με εύκρατο κλίμα. Ο παθογόνος μικροοργανισμός θεωρείται μακρινός συγγενής ενός θαλάσσιου παράσιτου (Perkinsea) των στρειδιών και των φυκών

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠλεονεκτήματα και προβλήματα παραγωγής Ενέργειας στο διάστημα!
Επόμενο άρθροΟ Ιούλιος του 2015 ήταν ο θερμότερος μήνας στην ιστορία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ