Αρχική Ειδήσεις Νικητής στον αγώνα για τον Τουρισμό η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

Νικητής στον αγώνα για τον Τουρισμό η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

0
Διαφήμιση

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, νίκησε φέτος στο τουριστικό μέτωπο, σημειώνει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg. «Ενώ η παρ’ ολίγον οικονομική καταστροφή της Ελλάδας δεν εμπόδισε την προσέλκυση τουριστών, η γειτνίαση της Τουρκίας με τη διαλυμένη από τον πόλεμο Συρία και η απειλή των χωρίς διακρίσεις τρομοκρατικών πράξεων αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα», σημειώνει το πρακτορείο.

«Τα πράγματα δεν φαίνονταν καλά για την Ελλάδα το καλοκαίρι, καθώς άρχισαν να εφαρμόζονται οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Ωστόσο, όσοι αναζητούν τον ήλιο και τα διαμονή στα νησιά, απλά γέμισαν τα πορτοφόλιά τους με μετρητά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Ιούλιο σημειώθηκε ρεκόρ», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αντίθετα, «μόλις λίγα μίλια ανατολικά από τα ελληνικά νησιά βρίσκεται η Τουρκία, όπου η οικονομία αναπτύσσεται, αλλά για τον τουρισμό κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα πράγματα».

Ο αριθμός των τουριστών προς τα τουρκικά αεροδρόμια άρχισε να μειώνεται τον Απρίλιο και υπήρξε κλιμάκωση της βίας στη χώρα, που κορυφώθηκε με την επίθεση της Τετάρτης στο παλάτι το Ντολμά Μπακτσέ, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη της Κωνσταντινούπολης.

«Το επεισόδιο αυτό δημιουργεί φόβο στους ξένους τουρίστες ότι μπορεί να βρεθούν στο λάθος μέρος στη λάθος ώρα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας. «Η Τουρκία ήταν παραδοσιακά ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ρώσους. Η κατάρρευση του ρουβλίου σημαίνει ότι πολλοί Ρώσοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε στην Τουρκία.

Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών μειώθηκε 24% στο πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού».

Ακόμη και οι Τούρκοι «συρρέουν για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με την πατρίδα τους», σημειώνει το δημοσίευμα.

Διαφήμιση