Αρχική Ειδήσεις Ξεκινά σήμερα το 22ο Συνέδριο της ΠΕΝΑ

Ξεκινά σήμερα το 22ο Συνέδριο της ΠΕΝΑ

0
Διαφήμιση

Με τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και με σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», ξεκινά τις εργασίες του στις 27 Αύγουστου 2015 το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής.

Στο Συνέδριο που αποτελείεκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι – νέοι αγρότες από όλη την Ελλάδα καθώς και παρατηρητές από το εξωτερικό. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση γεωργικών εφοδίων – μηχανημάτων – τοπικών προϊόντων, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Η θεματολογία του συνεδρίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου, θα αναπτυχθεί πάνω στους άξονες της αξιοποίησης των τοπικών παραμέτρων επιχειρηματικότητας που στηρίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ειφορία και στην τουριστική αξιοποίηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Θα καλυφθούν τομείς όπως η αγροτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, η σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, η ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχό- ληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα πρώτη στον δείκτη ικανοποίησης των τουριστών
Επόμενο άρθροKορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ήπειρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ