Αρχική Καταστροφές Ηράκλειο: Σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια

Ηράκλειο: Σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια

0
Διαφήμιση

Σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια προκάλεσαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε περιοχές του νομού Ηρακλείου. Εκτός από τα εξαγώγιμα, πολύ μεγάλη είναι η ζημιά και στα οινοποιήσιμα σταφύλια και τη σταφίδα.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, επισημαίνει ότι η καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες δεν έχει προηγούμενο, τονίζοντας ότι τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών αποτέλεσαν το τελειωτικό χτύπημα για την παραγωγή.

Αντιπροσωπεία της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΓΑ, ζητώντας να σταλούν, άμεσα, συνεργεία και να αποτυπώσουν τις ζημιές, ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Βενεράτο, το Κυπαρίσσι, ο Προφήτης Ηλίας αλλά και περιοχές της Μεσαράς και της Πεδιάδας, σε πολλές από τις οποίες το μέγεθος της ζημιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αμπελουργών, φθάνει το 50% και σε άλλες προσεγγίζει ακόμη και το 100% της παραγωγής.

Διαφήμιση