Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Η ΑΠΕ συνέβαλαν στη σημαντική μείωση εκπομπών αερίων στην Ε.Ε.

Η ΑΠΕ συνέβαλαν στη σημαντική μείωση εκπομπών αερίων στην Ε.Ε.

0
Διαφήμιση

Αυξήθηκε κατά 8,8% την περίοδο 2009 – 12 η ποσότητα των αερίων του θερμοκηπίου που εξοικονομήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με νέα δεδομένα.

Η έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου της εξοικονόμησης οφείλεται στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τα δεδομένα για τη μελέτη συλλέχθηκαν από τα κράτη μέλη προκειμένου να ελεγχθεί η πρόοδος προς την επίτευξη της οδηγίας της ΕΕ που απαιτεί την κάλυψη τουλάχιστον του 20 τοις εκατό του συνόλου των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020, μέσω μιας σειράς επιμέρους εθνικών στόχων.

Οι ερευνητές της Κομισιόν εξέτασαν πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε τρεις τομείς, την ηλεκτρική ενέργεια, τη θέρμανση και ψύξη, και τις μεταφορές.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι συνδυαστικά σε αυτούς τους τρεις τομείς αποφεύχθηκε η εκπομπή του ισοδύναμου 716 τόνων διοξειδίου του άνθρακα το 2012, όταν οι συνολικές εκπομπές ανήλθαν στους 4.546 τόνους CO2.

Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά το 2012, οδηγώντας στο 64 τοις εκατό της εξοικονόμησης, λόγω της υψηλής διείσδυσης της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Ακολούθησαν οι εξοικονομήσεις από ανανεώσιμες πηγές για θέρμανση και ψύξη στο 31 τοις εκατό και από τις μεταφορές στο 5 τοις εκατό.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε πιο φιλόδοξους στόχους για το 2030 με έναν εσωτερικό στόχο μείωσης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 40 τοις εκατό κάτω από τα επίπεδα του 1990, και την ταυτόχρονη αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 27 τοις εκατό.

Διαβάστε επίσης:  Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα στηρίζει την νέα ενεργειακή πλατφόρμα της ΕΕ
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠολλές και ποικίλες οι επιπτώσεις στην Αρκτική από την υπερθέρμανση του πλανήτη
Επόμενο άρθροΠικ νικ σε αρχαιολογικούς χώρους – Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ