Αρχική Ειδήσεις Έσπασε τα ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Έσπασε τα ρεκόρ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

0
Διαφήμιση

Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του καύσωνα που έχει προκαλέσει αυξημένη χρήση των κλιματιστικών.

Παρά την οικονομική κρίση, που έχει περιορίσει την κατανάλωση από τις επιχειρήσεις (βιομηχανίες, καταστήματα, γραφεία) η ζήτηση πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες τα 10.000 μεγαβάτ, και καλύφθηκε κατά κύριο λόγο από τις εγχώριες πηγές καθώς οι εισαγωγές ρεύματος έχουν περιοριστεί.

Στην κάλυψη του φορτίου εκτός από τις θερμικές μονάδες ΔΕΗ και ιδιωτών, συμβάλλουν σημαντικά τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι εμφανίζουν το μέγιστο της παραγωγής τους το μεσημέρι, δηλαδή τις ώρες του καύσωνα που είναι αυξημένη και η ζήτηση.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η αιχμή της ζήτησης την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 9.153 μεγαβάτ, την Τρίτη έφθασε στα 9.432 MW, την Τετάρτη ανέβηκε στα 9.674 MW και χθες Πέμπτη στα 9,732 MW.

Οι εισαγωγές ρεύματος κατά την περίοδο αυτή κάλυπταν το 8-12% της ζήτησης, ενώ τους προηγούμενους μήνες ξεπερνούσαν και το 25%.

Οι εισαγωγές περιορίστηκαν με αφορμή και την επιβολή των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, και υποκαταστάθηκαν από τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των εγχώριων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here