Αρχική Ειδήσεις Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον «Ερωτόκριτo»

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον «Ερωτόκριτo»

0
Διαφήμιση

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον «Ερωτόκριτo» του Βιτσέντζου Κορνάρου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του δήμου της πόλης με τίτλο «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί».

Πρόκειται για μία εικαστική έκθεση με έργα 47 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίριδας Κρητικού, με τη συμμετοχή 20 σπουδαστών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επιμέλεια του καθηγητή χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη.

Τα έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία ήταν πρωτοβουλία του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και μεταφέρεται στο Ηράκλειο με τη φροντίδα της επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος, Τασούλας Μαρκομιχελάκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του δήμου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο, στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Με αυτή την έκθεση ξεκινά το φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί», το οποίο θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου με εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Μετά τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο εκδηλώσεις, ένα τριήμερο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο και η προβολή της τουρκικής ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου», σε συνεργασία με την τουρκική πρεσβεία.

Διαφήμιση