Αρχική Ειδήσεις Άγνωστοι έκλεψαν τρία σπάνια πιθηκάκια “τσέπης”

Άγνωστοι έκλεψαν τρία σπάνια πιθηκάκια “τσέπης”

0
Διαφήμιση

Τρία πυγμαία ουιστιτί, πιθηκάκια “τσέπης”, κλάπηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Ντόρτμουντ, στη δυτική Γερμανία, ανακοίνωσε  η αστυνομία της πόλης.

Είναι άγνωστο πώς κατάφεραν οι δράστες να μπουν στον ζωολογικό κήπο. Στη συνέχεια διέρρηξαν ένα κτίριο και αφού έκλεψαν από μέσα τα τρία πυγμαία ουιστιτί και δύο ακουσί (τρωκτικά της Νότιας Αμερικής) έφυγαν χωρίς να τους δει κανείς.

Τα δύο από τα πιθηκάκια αποτελούσαν το ζευγάρι αναπαραγωγής για την εκτροφή του είδους αυτού στον ζωολογικό κήπο του Ντόρτμουντ η διεύθυνση του οποίου, μετά την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία φύλαξης και επιτήρησης των ζώων όλο το 24ωρο.

Τον περασμένο Μάιο είχαν κλαπεί από τον ζωολογικό κήπο του Μποβάλ στη Γαλλία δυο οικογένειες πολύ σπάνιων μικρών πιθήκων — επτά λεοντοπίθηκοι και δέκα σκιουροπίθηκοι. Και σε αυτήν την περίπτωση τα είδη των πιθήκων είναι πολύ σπάνια και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Όπως και τα πυγμαία ουιστιτί του Ντόρτμουντ, τα πιθηκάκια του Μποβάλ αποτελούσαν μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής.

Την Τρίτη, στην ΠΓΔΜ, οι αστυνομικές αρχές ξαναβρήκαν ένα μωρό πιθηκάκι που το είχε κλέψει από τον ζωολογικό κήπο ένα ζευγάρι για να το δωρίσει στη μικρή κόρη του.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας
Επόμενο άρθροΟ μέσος Ευρωπαίος πετάει το 16% του φαγητού του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ