Αρχική Ειδήσεις Στον Βόλο περιμένουν αθλητικό γεγονός για να «ανασάνουν» τουριστικά !!

Στον Βόλο περιμένουν αθλητικό γεγονός για να «ανασάνουν» τουριστικά !!

0
Διαφήμιση

Από αβεβαιότητα, απελπισία και απαισιοδοξία, διακατέχονται πλέον οι ξενοδόχοι, που βλέπουν ότι η συμφωνία με τους δανειστές, δεν ήρθε σε 48 ώρες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις των Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους να ανέρχονται σε ποσοστό 100% και των αλλοδαπών σε 25%, καθώς οι υπόλοιποι είναι κάνει προκρατήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές και αν δεν έρθουν στην περιοχή να κάνουν τις διακοπές τους έχουν χάσει τα χρήματα που πλήρωσαν.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που τόνισε ότι η μοναδική ελπίδα για κίνηση εντός του Ιουλίου, είναι η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων, που θα γίνει 23 Ιουλίου με 2 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι η ελπίδα των ξενοδόχων να δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι, μετατίθεται για τον Αύγουστο, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και βρεθεί πολιτική λύση για τη χώρα μας.

Ο κ. Ζαφείρης, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα του τουρισμού είναι καταστροφική και, μετά το «νεκρό» διήμερο του δημοψηφίσματος, οι επαγγελματίες περίμεναν να επιτευχθεί συμφωνία, εντός 48 ωρών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, για να έχει ήδη ανοίξει η δουλειά. «Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως και το σκηνικό που επικρατεί για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι να καταστρέφεται στα μέσα του καλοκαιριού ο κλάδος», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι η δουλειά των ξενοδόχων σε σχέση με πέρυσι, έπεσε κατά 60% και τόνισε ότι οι ελπίδες των επαγγελματιών για τον Ιούλιο έσβησαν και πλέον μεταφέρονται για τον Αύγουστο, μήπως καταφέρουν και δουλέψουν λίγο.

Το Πανευρωπαϊκό Μπάσκετ

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων U18, θα γίνει στο Βόλο 23 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 16 ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Ελλάδας που κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με αντιπάλους τη Βοσνία, τη Λιθουανία και την Κροατία, ενώ στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Τουρκία.

Για τη φιλοξενία των 16 αποστολών των ομάδων, διαιτητών, επισήμων, στατιστικής υπηρεσίας και οργανωτικής επιτροπής, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, έχει κλείσει πέντε ξενοδοχεία (τρία στο Βόλο και δύο στην Πορταριά), ενώ οι πληρότητες για το διάστημα που θα γίνει το πρωτάθλημα, θα είναι υψηλές, από γονείς των αθλητών και συνοδούς, ενώ χαρακτηριστικό είναι, ότι δωμάτια στο Βόλο έχουν κλείσει και κυνηγοί ταλέντων από την Αμερική, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η κίνηση αυτή που θα δημιουργηθεί για 11 μέρες, στο διάστημα που θα γίνουν οι αγώνες, αποτελεί ανάσα για τον τουρισμό την περίοδο που διανύουμε, όπου οι πληρότητες είναι… άπιαστο όνειρο για πολλούς επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη, μοναδική θετική «παραφωνία» στην απαισιοδοξία που επικρατεί, είναι το 10ήμερο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που θα γίνει σε Πορταριά και Βόλο, όπου υπάρχουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής, κυρίως από γονείς και συνοδούς των αθλητών, κάτι που χαρακτήρισε ελπίδα των ξενοδόχων μέσα στο καλοκαίρι.

Άγονος ο διαγωνισμός για μεταφορά αθλητών

Στο μεταξύ, άγονος απέβη ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των αθλητών μπάσκετ από τα ξενοδοχεία τους στα κλειστά γυμναστήρια Ν. Ιωνίας και Πορταριάς, που θα γίνουν οι αγώνες, καθώς και στο ΕΑΚ Βόλου, που έγινε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί αύριο, στη Διεύθυνση Υγείας, διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς η διοργάνωση ξεκινά σε 16 ημέρες.

Ο διαγωνισμός είναι ύψους 30.000 € και παρά το γεγονός ότι όρος της προκήρυξης δεν είναι η κατάθεση εγγυητικής επιστολής, δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος, γεγονός που οφείλεται πιθανόν στην έλλειψη ρευστότητας για αγορά πετρελαίου, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα.

Πηγή: ideesmag

Διαφήμιση