Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Στην Χαλκιδική το 22 Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Στην Χαλκιδική το 22 Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

0
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) αναφέρει ότι το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο προγραμματίζεται να διοργανωθεί στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον δήμο Προποντίδας στο Δ.Δ. Νέων Μουδανιών, στις 27-28-29-30 Αυγούστου 2015.

Η ανακοίνωση προσθέτει τα εξής:

Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ΠΕΝΑ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι – νέοι αγρότες από όλη την Ελλάδα καθώς και παρατηρητές από το εξωτερικό. Παράλληλα, οργανώνεται έκθεση γεωργικών εφοδίων και μηχανημάτων όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Τίτλος του 22ου συνεδρίου είναι «Αγροτική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη» σύνθημα μας «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση» και η θεματολογία θα αναπτυχθεί πάνω στους άξονες της αξιοποίησης των τοπικών παραμέτρων επιχειρηματικότητας που στηρίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αειφορία και στην τουριστική αξιοποίηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων.

Θα καλυφθούν τομείς όπως η αγροτική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, η σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, η ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα προσκληθούν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υψηλόβαθμα στελέχη των προαναφερθέντων υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here