Αρχική Ειδήσεις Ποιοι κερδίζουν από την πτώση του ελληνικού τουρισμο

Ποιοι κερδίζουν από την πτώση του ελληνικού τουρισμο

0
Διαφήμιση

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του Ελληνικού δημοψηφίσματος της Κυριακής, η Ισπανία και η Πορτογαλία ήδη βγαίνουν κερδισμένες από την πτώση του τουρισμού στη χώρα μας.

Με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και την αβεβαιότητα ως προς την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, οι τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμη τις διακοπές τους το τέλος του καλοκαιριού ή για αρχές φθινοπώρου, ήδη κοιτούν αλλού.

Γνώστες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν πως αυτό θα βοηθήσει τις αγορές χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ο Dick Gussen, εκπρόσωπος της Corendon International Travel BV, της οποίας η αεροπορική φιλοξενεί 2,5 εκατ. επιβάτες το χρόνο, αναφέρει πως “Οι κρατήσεις στην Ελλάδα ήδη πέφτουν κατακόρυφα, τόσο κοντά στο peak season”. Η εταιρία του, μάλιστα, έχει αύξηση των κρατήσεων με προορισμό την Ισπανία.

Αυτή η αποκλίνουσα πορεία της Ιβηρικής χερσονήσου ήδη δείχνει τις διαφορετικές μοίρες της Ελλάδας και των Ιβηρικών χωρών. Η Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν και αυτές λάβει προγράμματα βοήθειας όπως η Ελλάδα αλλά έχουν βγει από αυτά.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα έχει φέρει την οικονομία της χώρας μία σπιθαμή από την καταστροφή.

Αν και οι τουρίστες είναι, ακόμη, ικανοί να βγάζουν λεφτά από τα ελληνικά ΑΤΜ, οι εικόνες κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής είναι ήδη αρκετές για να “σπρώξουν” τους τουρίστες σε άλλες μεσογειακές χώρες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕξιτήριο για τη Λετονή που κεραυνοβολήθηκε στην Κνωσό
Επόμενο άρθροΤο πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο με προσωπικό ρομπότ!