Αρχική Ειδήσεις Ορφανό λυκάκι δίνει αγώνα επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον

Ορφανό λυκάκι δίνει αγώνα επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Ενα λυκάκι, μόλις δύο μηνών, θα επιχειρήσουν να επανεντάξουν στο φυσικό του περιβάλλον, επιστήμονες του “Αρκτούρου” οι οποίοι μετέφεραν το ζώο στην Αγραπιδιά Φλώρινας, όπου λειτουργεί καταφύγιο λύκων.

Το ορφανό ζωάκι βρέθηκε να περιφέρεται στο Καβαλάρι Κιλκίς και περίοικοι ειδοποίησαν την ΜΚΟ “Δράση για την Άγρια Ζωή”, προκειμένου να το παραλάβει, καθώς ήταν εξαντλημένο και εξαιρετικά αδύναμο. Το ζώο, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, κατάφερε να επανακάμψει και βρίσκεται πλέον στο καταφύγιο, σε έναν δικό του χώρο.

“Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να επανενταχθεί, καθώς είναι ήδη εξαιρετικά εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και συμπεριφέρεται σαν ένα κουτάβι. Εμείς, πάντως, θα το παρακολουθήσουμε και σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα του εξωτερικού, που ειδικεύεται σε επανεντάξεις λύκων, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γι΄αυτό”, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του περιβαλλοντικού κέντρου του “Αρκτούρου”, Νίκος Γραμμενόπουλος.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του “Αρκτούρου”, στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν 700 λύκοι, σε όλο σχεδόν το ηπειρωτικό ανάγλυφο της χώρας, βόρεια της Βοιωτίας. Στις περιοχές αυτές, ο λύκος επιβιώνει σε πολλές μικρές και απομονωμένες μεταξύ τους ομάδες, με εντονότερη παρουσία σε σημεία όπου υπάρχει νομαδική κτηνοτροφία, ή όπου υφίστανται ακόμη μεγάλα ορεινά συγκροτήματα, χωρίς έντονη ανθρώπινη παρουσία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέες ενδείξεις συνδέουν τις μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων με τις μεγάλες πτώσεις θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και νότιο Κρητικό Πέλαγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ