Αρχική Καινοτομία Νέο υποβρύχιο στα αχαρτογράφητα θαλάσσια ύδατα

Νέο υποβρύχιο στα αχαρτογράφητα θαλάσσια ύδατα

0
Διαφήμιση

Μη επανδρωμένο υποβρύχιο βαθέων υδάτων που θα μπορεί να φτάσει το 75 τοις εκατό των ωκεανών του πλανήτη αναπτύσσεται από Ευρωπαίους ερευνητές.

Το υποβρύχιο αυτό είναι σχεδιασμένο να μπορεί να καταδυθεί σε βάθος περισσότερο των πέντε χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού και να παραμείνει εκεί έως και για τρεις μήνες συνεχόμενα.

Επί της ουσίας οι εργασίες του θα περιλαμβάνουν τη συλλογή δειγμάτων με αυτόματο τρόπο, τη μελέτη του περιβάλλοντος της ανοικτής θάλασσας καθώς και της βιοποικιλότητας. Θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση κινδύνων που συνδέονται με την εξόρυξη στο βυθό της θάλασσας.

«Η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση αισθητήρων που μπορούν να εργαστούν σε αυτά τα βάθη είναι μια πραγματική πρόκληση», δήλωσε ο Μάριο Μπρίτο από το Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας του Ηνωμένου Βασιλείου που ηγείται του προγράμματος. «Είναι κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και έτσι η επιστήμη πίσω από αυτό είναι κάτι πραγματικά καινοτόμο», πρόσθεσε.

Στο μπροστινό μέρος του υποβρυχίου θα τοποθετηθούν αισθητήρες νέας τεχνολογίας οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανιχνεύουν την παρουσία καπνού από ιζήματα που απελευθερώνεται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας εξόρυξης.

Το έργο, που ονομάζεται Bridges, αποτελεί μια συνεργασία 19 ερευνητικών ιδρυμάτων από όλη την Ευρώπη και έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ Horizons 2020.

Το μη επανδρωμένο σκάφος θα δοκιμαστεί εκτενώς, με τον τελευταίο γύρο πειραμάτων να πραγματοποιούνται το Σεπτέμβριο του 2019 στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Ιρλανδίας.

Στο τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here