Αρχική Ειδήσεις Ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου πληροφοριών στα Πλατανάκια

Ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου πληροφοριών στα Πλατανάκια

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η λειτουργία του πέμπτου κατά σειρά Γραφείου Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στη θέση «Πλατανάκια» στην είσοδο D΄ Amboise. Το νέο Γραφείο Πληροφοριών στεγάζεται στο νεοκλασικό οίκημα που λειτουργούσε μέχρι και πριν από δύο χρόνια ως περίπτερο.

Το Γραφείο Πληροφοριών δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου η οποία χρηματοδότησε μέρος των εργασιών διαμόρφωσης του οικήματος και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων του Δήμου Ρόδου και της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

Το Γραφείο Πληροφοριών στελεχώθηκε από συμβασιούχο υπάλληλο που έχει προσλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ειδικά για το σκοπό αυτό.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού μέσα από την παροχή πληροφοριών που διευκολύνουν την παραμονή και την περιήγησή τους στη Ρόδο.

Το συγκεκριμένο Γραφείο Πληροφοριών θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 17:00 και το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 15:00.

Θα εξυπηρετεί όλους τους διερχόμενους από την περιοχή τουρίστες παρέχοντάς τους χρηστικές πληροφορίες για τα μουσεία και τα μνημεία που μπορούν να επισκεφθούν στη Μεσαιωνική Πόλη και στην πόλη της Ρόδου, για τις αξιόλογες διαδρομές (περιπατητικές διαδρομές) που διατίθενται στη Ρόδο (οικολογικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και άλλες), για τους παραδοσιακούς οικισμούς, τις παραλίες, για θέματα που αφορούν τη συγκοινωνία (δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων και άλλα), για τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, τις εκθέσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα καταστήματα, τις λαϊκές αγορές και άλλα, για τις πολιτιστικές και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που γίνονται στην ύπαιθρο και στην πόλη της Ρόδου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης θα διανέμει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες το έντυπο υλικό που έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα τον Τουριστικό χάρτη της Ρόδου ο οποίος έχει τυπωθεί σε δέκα γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, τούρκικα, εβραϊκά, τσέχικα και ρώσικα), το έντυπο με τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου και τις θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου, το έντυπο με την ιστορία και τα αξιοθέατα (hot spots) της Ρόδου, το έντυπο με την τοπική γαστρονομία και τις παραδοσιακές συνταγές της Ρόδου, το έντυπο με τη φυσική ομορφιά, τη χλωρίδα και την πανίδα της Ρόδου και το έντυπο με την ιστορία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου.

Σημειώνεται ότι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις προς τα στελέχη των Γραφείου Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους, τα δρομολόγια των λεωφορείων, τις παραλίες του νησιού και τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών προς τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Οι επισκέπτες μας δεν παραλείπουν να εκθειάσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς, τον επαγγελματισμό των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό και όχι μόνο φορέων και επιχειρήσεων και τη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού.

Διαφήμιση