Αρχική Ειδήσεις Ξεκινάει η περιβαλλοντικής εκστρατεία: “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”

Ξεκινάει η περιβαλλοντικής εκστρατεία: “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες”

0
Διαφήμιση

Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών που οργανώνονται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στο προσκήνιο. Όμως, παρά τις ευαισθησίες μας, δε συμμετέχουμε όλοι σε εθελοντικές δράσεις.

Η νέα εκστρατεία του MEDASSET ”Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” απευθύνεται σε όλους εμάς που επισκεπτόμαστε τις παραλίες το καλοκαίρι, ενθαρρύνοντάς μας να πράξουμε τα αυτονόητα, με τη δύναμη της υπόσχεσης!

Στόχος της εκστρατείας είναι η κινητοποίηση του κοινού προκειμένου να μειωθεί η θαλάσσια ρύπανση και παράλληλα να δοθεί έμφαση σε αξίες όπως ο σεβασμός και η συνέπεια, που φαίνεται να ξεχνούμε στην καθημερινότητά μας.

Οι υποσχέσεις θα καταγράφονται στην ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr. Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας θα αξιοποιήσουν το δίκτυό της, τις δράσεις και την καμπάνια επικοινωνίας για να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Με σύνθημα “Φροντίζουμε τον τόπο που μας φιλοξενεί” η εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των τουριστικών προορισμών και προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παράκτιες τοποθεσίες, να συμμετέχουν στο δίκτυό της.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσες. Προστατεύοντας το παράκτιο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον, προστατεύουμε το μέλλον των παιδιών μας. Είναι όμως και θέμα οικονομικό αφού η χώρα μας ζει από τις θάλασσες της και τον τουρισμό.”

Ο Αντώνης Τσαπατάκης (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης), η Τάμτα (τραγουδίστρια) και ο Χρόνης Δαμαλάς (βραβευμένος σεφ) έχουν δώσει ήδη την υπόσχεσή τους και ως πρεσβευτές της εκστρατείας θα διαδώσουν το μήνυμα στο κοινό που τους ακολουθεί μέσω των social media.

Η εκστρατεία “Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες” τελεί υπό τις αιγίδες των φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: www.medasset.org , www.katharesthalasses.gr

Διαφήμιση