Αρχική Ειδήσεις Καλά κρατάει η Κέρκυρα: Άνοδος αφίξεων στο αεροδρόμιο

Καλά κρατάει η Κέρκυρα: Άνοδος αφίξεων στο αεροδρόμιο

0
Διαφήμιση

Με θετικό πρόσημο 6,7% στο σύνολο της χώρας έκλεισε το πρώτο 6μηνο του 2015, σε ό,τι αφορά τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις. Άνοδος τον Ιούνιο αλλά και στο 6μηνο για την Κέρκυρα. Τα Ιόνια πάνε καλά δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος.

Όπως δημοσιεύει το «ΒΗΜΑ», με βάση τα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια στην επικράτεια, που έχει στη διάθεσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τον Ιούνιο ήρθαν στη χώρα 2.399.754 επισκέπτες, από 2.324.540 το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αυξημένοι κατά 3,2%

Η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη ήταν οι προορισμοί που υποστήριξαν το σύνολο αφίξεων της χώρας τον μήνα που πέρασε, σημειώνοντας άνοδο 25,6%, 7,5% και 20,7% αντίστοιχα, σε ετήσια βάση. Οριακά θετικό πρόσημο 0,8% εμφάνισε τον Ιούνιο η Θεσσαλονίκη, ενώ Δωδεκάνησα και Κρήτη κινήθηκαν αρνητικά, με πτώση 7,2% και 3,8% αντίστοιχα.

Ο Ιούνιος

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο άνοδο είχαν τα αεροδρόμια της Κέρκυρας (3,8%), της Ζακύνθου (5,3%), της Κεφαλονιάς (9,9%), του Ακτίου (4,7%), της Μυκόνου (7,5%), της Σαντορίνης (20,7%), της Σάμου (9,5%), της Σκιάθου (9,3%), της Καβάλας (10,1%), της Καρπάθου (11,4%) και της Μυτιλήνης (11,9%). Αρνητικά κινήθηκε η Ρόδος (8,7%), η Κως (5,7%), το Ηράκλειο (4,9%), τα Χανιά με οριακή μείωση (0,6%), ο Αραξος (25,5%) και η Καλαμάτα (9,6%).

Το εξάμηνο

Στο εξάμηνο, αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις στην Αθήνα (25,9%), στη Θεσσαλονίκη (6,5%), στα Χανιά (1%), στην Κέρκυρα (3,3%), στη Ζάκυνθο (4%), στην Κεφαλονιά (6,5%), στο Ακτιο (3,9%), στη Μύκονο (10%), στη Σαντορίνη (23,3%), στον Αραξο (55%), στην Καλαμάτα (2,9%), στη Σάμο (5,5%), στη Σκιάθο (10%), στην Καβάλα (7,4%), στην Κάρπαθο (8,9%) και στη Μυτιλήνη (8,4%). Αντίθετα, πτώση εμφανίζουν τα αεροδρόμια στη Ρόδο (6%), στην Κω (2,7%), στο Ηράκλειο (4,3%).

Στο 20% η πτώση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τους επόμενους μήνες, μετά την εφαρμογή των capital controls καταγράφηκε μια απότομη μείωση 30% έως 40%, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται περί το 20% τις τελευταίες ημέρες. Όπως τονίζει ο ΣΕΤΕ η μείωση αυτή, εφόσον δεν ανατραπεί, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αφίξεις του επόμενου τριμήνου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος χαιρετίζει ξανά την προσπάθεια όλων των εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουρισμού, των Τour Operators και αεροπορικών εταιρειών, «οι οποίοι συνεχίζουν να υλοποιούν τα προγράμματά τους κανονικά, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εμπορικού κόσμου, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας να περάσουν ανεπηρέαστα και με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών τις διακοπές τους.

Αυτό αποτελεί και την καλύτερη προβολή και εγγύηση για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού». Και προσθέτει ότι «επαναλαμβάνουμε την πεποίθησή μας ότι εφόσον υπογραφεί άμεσα συμφωνία, ο ελληνικός τουρισμός είναι έτοιμος να αναστρέψει την κατάσταση, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να στηρίξει αποφασιστικά την απασχόληση και την οικονομία της χώρας».

 

Διαφήμιση