Αρχική Ειδήσεις Η ηλιοθεραπεία πιο επικίνδυνη από την οδήγηση

Η ηλιοθεραπεία πιο επικίνδυνη από την οδήγηση

0
Διαφήμιση

Έρευνα βρήκε ότι ο καρκίνος του δέρματος ευθύνεται για πιο πολλούς θανάτους από ότι τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Το να κάνουμε ηλιοθεραπεία είναι πιο επικίνδυνο από το να οδηγούμε αυτοκίνητο τονίζουν οι ειδικοί.

Συγκεκριμένα, το 2012 σημειώθηκαν 25% περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο του δέρματος συγκριτικά με τους θανάτους από ατυχήματα.

Επιπλέον, φαίνεται ότι είναι περισσότερες οι γυναίκες που πεθαίνουν από καρκίνο του δέρματος και οι ειδικοί εξηγούν ότι πιθανότατα οφείλεται σε δύο λόγους: στο ότι κάνουν ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες, όταν ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνος, καθώς επίσης και στο σολάριουμ, στο οποίο συνηθίζουν να επιδίδονται. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι κάθε συνεδρία σολάριουμ αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση του πιο απλού τύπου καρκίνου του δέρματος κατά 67%.

Αν και οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές την επικινδυνότητα του σολάριουμ, οι νέοι και κυρίως οι γυναίκες τείνουν να τους αγνοούν, θεωρώντας ότι είναι άτρωτοι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συνήθως νοσούν από μελανώματα, που είναι και ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος.

Και για του λόγου το αληθές: Στη γειτονική μας Ισπανία σημειώθηκαν 1.128 θάνατοι από αυτοκινητιστικά (το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που είχαν μετρηθεί) και 1.526 θάνατοι από καρκίνο του δέρματος (το 2010 ήταν η τελευταία χρονιά που είχαν μετρηθεί). Σε άλλες χώρες, τα νούμερα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά:

Στην Αυστραλία σημειώθηκαν 1.192 θάνατοι από αυτοκινητιστικά (το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που είχαν μετρηθεί) και 2.036 θάνατοι από καρκίνο του δέρματος (το 2012 ήταν η τελευταία χρονιά που είχαν μετρηθεί). Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 σημειώθηκαν 1.713 θάνατοι από αυτοκινητιστικά και 2.148 θάνατοι από καρκίνο του δέρματος.

 

Πηγή: Vita

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα νεκρά φυτά δεν αποσυντίθενται στο Τσερνόμπιλ
Επόμενο άρθροΣτο Πλούτωνα έφτασε το New Horizons της NASA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ