Αρχική Ειδήσεις Η διάσωση του φοίνικα στο κέντρο του Ηρακλείου

Η διάσωση του φοίνικα στο κέντρο του Ηρακλείου

0
Διαφήμιση

Αυτοψία για τη διάσωση της χουρμαδιάς στο κέντρο του Ηρακλείου, που αποτελεί περιβαλλοντικό μνημείο, πραγματοποιήθηκε από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα δημοτών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν την κοπή της χουρμαδιάς λόγω της επικινδυνότητας της κλήσης που έχει πάρει.

«Πολιτική βούληση του δήμου Ηρακλείου και της αρμόδιας αντιδημαρχίας, είναι να διασωθεί η χουρμαδιά (Phoenix Dactylifera) με τεχνικό τρόπο και μέσα, που θα υποδείξουν αρμόδιοι μελετητές» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου.

«Το πρώτο βήμα το οποίο θα πρέπει να γίνει, είναι να δοθεί η συγκατάθεση των κατοίκων που έχουν όμορες κατοικίες δεξιά και αριστερά από τη χουρμαδιά, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τη διασώσουμε, μιας και αποτελεί μνημείο για την πόλη μας και είναι σίγουρο ότι και όλοι οι πολίτες επιθυμούν τη διάσωση της.

Εάν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη και η συγκατάθεση των συμπολιτών μας, η υποστήριξη με τεχνικά μέσα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης .

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, από τους δασολόγους Θεοχάρη Κεφαλογιάννη και Παντελή Αρβανίτη, μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩ/ΤΕΕ, την προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου Ερωφίλη Φραγκούλη, και τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here