Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Από τη Φολέγανδρο μέχρι την Κέρκυρα: Τα παραδοσιακά πιάτα

Από τη Φολέγανδρο μέχρι την Κέρκυρα: Τα παραδοσιακά πιάτα

0
Διαφήμιση

Η Ελλάδα, έχει τόσες πολλές ωραίες τοπικές συνταγές, που θα είναι κρίμα να μην δοκιμάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Το φαγητό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα στο κομμάτι του τουρισμού και σημαντικό μέρος της ελληνικής μας κουλτούρας, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να μάθετε ποιο είναι το παραδοσιακό φαγητό του καλοκαιρινού σας προορισμού και να το απολαύσετε με θέα, φυσικά, την θάλασσα.

Οι ελληνικές νοστιμιές είναι πάρα πολλές, γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε ένα μικρό μέρος μόνο από τις τοπικές κουζίνες.

Φάβα (Σαντορίνη): Η φάβα δεν είναι το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό που θα βρει κανείς στην Σαντορίνη, αφού και oι ντοματοκεφτέδες της είναι εξίσου ξακουστοί. Σε κάθε περίπτωση, και τα δύο πιάτα είναι πεντανόστιμα.

Ρεβιθάδα (Σίφνος): Η Σίφνος αγαπάει τα ρεβίθια, τα οποία μπορεί να φάει κανείς σε διάφορες εκδοχές, είτε ως ρεβιθάδα ή σε μορφή ρεβιθοκεφτέδων. Άλλο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το «μαστέλο», που είναι κρέας ψημένο σε γάστρα.

Φρουτάλια (Άνδρος): Αυτό το πιάτο δεν το λες και ελαφρύ, αφού είναι ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμο και αν το φάτε μετά από μερικές βουτιές στην θάλασσα θα έχετε λιγότερες τύψεις.

Παστιτσάδα (Κέρκυρα): Δεν είναι το μόνο παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό, αφού υπάρχει το σοφρίτο και το μπουρδέτο, αλλά όταν σε ένα πιάτο μπαίνουν μακαρόνια και κοκκινιστό κρέας (αρνί ή μοσχάρι) τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Τυράκι τριμμένο μην ξεχάσετε να βάλετε.

Τυρόπιτα (Σκόπελος): Όλες οι πίτες είναι πεντανόστιμες αλλά η σκοπελίτικη τυρόπιτα ξεχωρίζει για το γεγονός ότι είναι και στριφτή και τηγανητή.

Καγιανάς (Μάνη): Πολλοί διεκδικούν την καταγωγή του, αλλά οι ντόπιοι είναι κάθετοι ότι ξεκίνησε από την Μάνη. Ο καγιανάς είναι το τέλειο ελαφρύ γεύμα για το μεσημέρι.

Γαμοπίλαφο (Κρήτη): Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κρήτη. Χοχλιοί, λυχναράκια, αρνάκι, καλιτσούνια και μυζηθροπιτάκια είναι μόνο μερικά από τα παραδοσιακά φαγητά που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Κρήτη και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, όμως, κυρίως επειδή αποτελεί παράδοση στους γάμους στα περισσότερα χωριά, είναι το γαμοπίλαφο. Εάν βρεθείτε στην Κρήτη και τύχει να βρεθείτε σε κάποιον γάμο, ακόμα κι αν δεν είστε καλεσμένοι, ζητήστε ένα πιάτο γαμοπίλαφο. Θα χαρούν να σας το προσφέρουν κι εσείς θα χαρείτε που το φάγατε.

Ματσάτα (Φολέγανδρος): Χειροποίητα μακαρόνια με κόκινα σάλτσα, κρέας και τριμμένο τυρί. Χρειάζεται να πούμε κι άλλα;

 

Πηγή: huffingtonpost

Διαφήμιση