Αρχική Καταστροφές Απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού λόγω ραδιενέργειας από την Ιαπωνία

Απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού λόγω ραδιενέργειας από την Ιαπωνία

0
Διαφήμιση

Απαγόρευση εξαγωγών πράσινου τσαγιού σε αρκετές παραγωγούς περιοχές της χώρας, λόγω υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας επέβαλε το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας.

Μέχρι στιγμής, έχει επιβληθεί απαγόρευση εξαγωγών σε κομμάτια των περιοχών Τοτσίγκι, Τσίμπα, Καναγκάουα και Ιμπαράκι.

Οι φυτείες πράσινου τσαγιού επισημάνθηκαν για πρώτη φορά ως πάσχουσες από ενδεχόμενη μόλυνση ακτινοβολίας στην αρχή του καλοκαιριού, μετά από εξέταση δειγμάτων από την περιοχή Καναγκάουα.

Οι αρχές ανακάλυψαν περίπου 570 μπεκερέλ καισίου ανά κιλό σε φύλλα που καλλιεργούνται στην πόλη της Μιναμιασιγκάρα, και ξεκίνησαν την ανάκληση των προϊόντων τσαγιού. Το όριο ασφαλείας έχει οριστεί στα 500 μπεκερέλ ανά κιλό.

Τα φύλλα τσαγιού αποτελούν τα τελευταία γεωργικά προϊόντα στην Ιαπωνία που επηρεάζονται από προβλήματα που σχετίζονται με το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού Daichii στη Φουκουσίμα το 2011.

Από το γάλα έως το σπανάκι, μια σειρά προϊόντων έχουν έρθει στη δημοσιότητα λόγω φόβων για αυξημένη έκθεση σε ακτινοβολία, αν και οι ιαπωνικές αρχές διαβεβαιώνουν το κοινό και τα συνεργαζόμενα κράτη ότι τα προϊόντα ελέγχονται και ρυθμίζονται αυστηρά.

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα πολλά ιατρικά οφέλη του. Οι Κινέζοι γνώριζαν για τις επωφελείς ιδιότητες του πράσινου τσαγιού από τους αρχαίους χρόνους, χρησιμοποιώντας το για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, από πονοκέφαλους έως και κατάθλιψη.

Σήμερα, πολλές ιατρικές έρευνες έχουν αποκαλύψει τη θετική επίδραση του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη ή αντιμετώπιση νευρολογικών ασθενειών, καρδιακών και ηπατικών παθήσεων, καθώς και μεταβολικών διαταραχών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦθηνότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η κατασκευή αποικίας στη Σελήνη
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν το ταξίδι τους τα πρώτα χελωνάκια της Πελοποννήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ