Αρχική Ειδήσεις Τριήμερος εορτασμός του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τριήμερος εορτασμός του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Τρεις μέρες, τρεις δράσεις και εκατοντάδες εθελοντές έδωσαν το στίγμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 και με επίκεντρο την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα και ιδιαίτερα από την πλαστική σακούλα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πραγματοποίησε δύο καθαρισμούς και μία εξωστρεφή δράση με ειδική προστιθέμενη αξία, στέλνοντας το μήνυμα της έμπρακτης προσπάθειας για την προστασία του φυσικού μας κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Δ’ Αθήνας κ. Στεφανόπουλο, διοργάνωσε, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μαθητικό καθαρισμό στην Α’ πλαζ Αλίμου με τη συμμετοχή πάνω από 250 μαθητών Δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Ο άστατος καιρός δε φάνηκε ικανός να πτοήσει τη δυναμικότητα των παιδιών, τα οποία συνέχισαν να μαζεύουν απορρίμματα από τη ακτή ακόμα κι όταν ξεκίνησε η βροχή. Η δράση πλαισιώθηκε από περιβαλλοντικά παιχνίδια μέσα από τα οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν με διασκεδαστικές μεθόδους για την αξία της προστασίας των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Το Σάββατο 6/6 στο υποκατάστημα των supermarket ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, στη Λεωφόρο Καλαμακίου πραγματοποιήθηκε εξωστρεφής δράση με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον της αλόγιστης χρήσης πλαστικής σακούλας και κατ’επέκταση τον περιορισμό της, όπως άλλωστε επιτάσσεται να γίνει άμεσα βάσει της πολύ πρόσφατης οδηγίας που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, τα μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διένειμαν πάνινες τσάντες στους προσερχόμενους στο κατάστημα καταναλωτές, προτείνοντας άμεσα και έμπρακτα μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική που μπορεί και πρέπει να αντικαταστήσει τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Οι τριήμερες δράσεις ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 7/6, με την υλοποίηση ενός ακόμα καθαρισμού, πάντα στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 και με τη συνεργασία του Δήμου Αλίμου. Στη Β’ πλαζ Αλίμου συγκεντρώθηκαν δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι «σάρωσαν» την ακτή από μικρά και μεγάλα απορρίμματα και έδωσαν έμπρακτα το παράδειγμα της υπεύθυνης και ενεργούς συμμετοχής στην προσπάθεια διαφύλαξης των ακτών μας.

Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της εταιρείας Car Glass και του Δήμου Αλίμου, κάτοικοι της περιοχής, μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Σε όλους τους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν και πάλι πάνινες τσάντες.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ συνεχίζεται δυναμικά μέχρι 30 Ιουνίου και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα από την ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr.

Διαφήμιση