Αρχική Ειδήσεις Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πετρίτση παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΑ

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πετρίτση παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΑ

0
Διαφήμιση

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Πετρίτσης, γνωστός από τα ιστορικά τηλεοπτικά ντοκυμανταίρ του ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ και ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ θα κάνει παρουσίαση το βιβλίο του «Η χαμένη αξιοπρέπεια του Κούλη Πάτου» στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη 24 Ιουνίου ώρα 12.00.

Θα το προλογίσει η Ροζίτα Σώκου και θα μιλήσουν γι αυτό οι δημοσιογράφοι, Τίτος Αθανασιάδης, Μιχάλης Δημητρίου και Θέμης Μπερεδήμας.

Το βιβλίο του Γιώργου Πετρίτση ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον δημοσιογραφικό κόσμο, γιατί σατιρίζει το φαινόμενο της επιβολής μιας μορφής δικτατορίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις σύγχρονες κοινωνίες.

Αντλώντας ιδέες από το θέατρο του παραλόγου, ιδιαίτερα από τον «Ρινόκερο» του Ευγένιου Ιονέσκο, παρουσιάζει την καρικατούρα ενός κόσμου στον οποίο οι άνθρωποι χάνουν σιγά σιγά την προσωπικότητά τους και μεταβάλλονται σ’ έναν άβουλο, αποχαυνωμένο όχλο, υποταγμένο στις επιταγές των ΜΜΕ.

Μετατρέπονται βαθμιαία σε ρινόκερους, σε αποκτηνωμένα δηλαδή όντα, δέσμια ενός άκρως επικίνδυνου ολοκληρωτισμού, όπως τους δείχνει και ο Ιονέσκο στο έργο του.

Μετά την παρουσίαση θα γίνει σχολιασμός και δημόσια συζήτηση για τις θέσεις του συγγραφέα στο επίμαχο θέμα της δικτατορίας των ΜΜΕ.

Διαφήμιση