Αρχική Ειδήσεις Tα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου

Tα ΕΛΤΑ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου

0
Διαφήμιση

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο των εκδόσεων λογοτεχνικού χαρακτήρα με τις οποίες έχουν εμπλουτίσει την πολιτιστική τους δράση, παρουσιάζουν το βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου με τίτλο «Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο».

Στο βιβλίο της η συγγραφέας αφηγείται με λογοτεχνικό τρόπο, τις εκπαιδευτικές της εμπειρίες στο τρίγωνο των νησιών του Β. Αιγαίου όπου υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος: στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους, εκεί όπου ο Ταχυδρόμος είναι παραδοσιακά ο ασφαλής μαντατοφόρος.

Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το βιβλίο παρατηρεί πάθη και κατορθώματα του έμψυχου κόσμου της εκπαίδευσης στην ακριτική παραμεθόριο, εκεί όπου η ομορφιά αναμετριέται διαρκώς με την ανάγκη.

Αλήθειες και μύθοι της ανθρώπινης συνθήκης διαπερνούν μια αφήγηση προσωπική που επιχειρεί να νοηματοδοτήσει την περιπέτεια αλλά και τη γοητεία του να είσαι εκπαιδευτικός.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αυλή του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας (οδός Ηπίτου 15 στην Πλάκα).

Είσοδος ελεύθερη

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός, ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος, ο φιλόλογος του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας κ. Δημήτρης Ρεντζέλος και η μαθήτρια της Γ’ τάξης Αντωνία Μαθιουλάκη.

Το βιβλίο «Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο» θα διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας.

Διαφήμιση