Αρχική Ειδήσεις Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

0
Διαφήμιση

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου διοργανώνει, για 6η συνεχή χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Το μονοπάτι που έχει επιλεγεί, ξεκινάει από την γέφυρα του Παπίγκου, μετά τον οικισμό της Αρίστης και καταλήγει στο γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά. Πρόκειται για μία διαδρομή, περίπου 5 χιλ. κατά μήκος του ποταμού, η οποία συνδυάζει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αλλά και περιήγηση σε μνημεία της περιοχής.

Όσοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Φορέα, να γνωρίσουν το φαράγγι του Βοϊδομάτη με την παραποτάμια βλάστηση, τα πλατάνια, τα σκλήθρα και τις ιτιές.

Παράλληλα θα δουν τις βραχοσκεπές στη θέση Κλειδί και Μποϊλα, το παλαιό μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων από το 1658 και το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς όπου απέναντι βρίσκεται η Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας.

Η διαδρομή έχει διάρκεια δύο περίπου ώρες και είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για παιδιά 8 ετών και άνω. Η πεζοπορία, θα πραγματοποιηθεί, με τη συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Επίσης, ο Φορέας Διαχείρισης θα προσφέρει, δωρεάν την μεταφορά όσων θα συμμετάσχουν, από και προς την πόλη των Ιωαννίνων καθώς καπέλα και νερά στην αφετηρία της πεζοπορίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα του Φορέα Διαχείρισης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση