Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολιτικοί

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολιτικοί

0
Διαφήμιση

«Το περιβάλλον, ως αγαθό κοινό σε όλους, συνεπάγεται ένα χρέος εγρήγορσης εκ μέρους του κράτους και των ιδιωτών, αναγνωρίζοντας ότι η αλόγιστη ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει τελικά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας».

Αυτό επισημαίνεται από το Συνήγορο του Πολίτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, που φέτος αφιερώνεται στην υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Ωστόσο, η ανεξάρτητη αρχή προσθέτει ότι «ουδείς παραγνωρίζει, ιδιαίτερα σήμερα, την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη μέσω ενός ασφαλούς, σταθερού, προβλέψιμου και διαφανούς πλαισίου πολιτικής. Το πλαίσιο αυτό οφείλει να λαμβάνει υπόψη τόσο τις περιβαλλοντικές όσο και τις οικονομικές παραμέτρους, και να διευκολύνει, αντί να αποτρέπει, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Σημειώνει δε ότι «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες επιτάσσουν περισσότερο από ποτέ την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Σύγχρονες προτεραιότητες αποτελούν η μείωση – όπου είναι αναγκαίο- των πολυδαίδαλων ρυθμίσεων, η απλοποίηση των μηχανισμών και επομένως, η απελευθέρωση του δυναμισμού των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μέσα από την επιχειρηματικότητα».

Τέλος, επισημαίνει ότι στόχος της αρχής είναι η εγγύηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, αλλά και της σταθερότητας και διαφάνειας του νομικού πλαισίου της επιχειρηματικότητας, για την ανάπτυξη μίας διαρκούς σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης.

Διαφήμιση