Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Απογειώστε τη βιώσιμη γεωργία!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Απογειώστε τη βιώσιμη γεωργία!

0
Διαφήμιση

Κατάργηση των επιδοτήσεων των καταστροφικών αγροτικών προϊόντων ζητά το ζέπελιν της Greenpeace που βρίσκεται πάνω από την Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου.

Με σύνθημα «Σταματήστε να ταΐζετε το κατεστραμμένο μοντέλο της βιομηχανικής γεωργίας – Απογειώστε τη βιώσιμη γεωργία» πέταξε το πρωί το ζέπελιν της Greenpeace πάνω από την Παγκόσμια Έκθεση του Μιλάνου. Την ίδια στιγμή οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τη Διακήρυξη Αρχών του Μιλάνου, η οποία αποτελεί τη γραπτή δέσμευσή τους σχετικά με το δικαίωμα όλων μας σε υγιεινή, επαρκή και θρεπτική τροφή.

Η Greenpeace καλεί όλους τους αρμόδιους υπουργούς να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τη βιώσιμη γεωργία που δεν καταστρέφει αλλά προστατεύει την τροφή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Προκειμένου να αποκτήσει πραγματικό νόημα και ισχύ η Διακήρυξη Αρχών του Μιλάνου που σήμερα συζητείται, πρέπει να σταματήσει η επιδότηση και ενίσχυση των καταστρεπτικών πρακτικών που επιβάλλει το σημερινό μοντέλο βιομηχανικής γεωργίας.

Το μοντέλο αυτό επιβάλλει και προωθεί τεράστιες μονοκαλλιέργειες, μεταλλαγμένα και χημικά φυτοφάρμακα που δηλητηριάζουν τους φυσικούς πόρους, το νερό και το χώμα, ενώ εγκλωβίζουν αγρότες και καταναλωτές σε ένα αποτυχημένο και καταστροφικό φαύλο κύκλο. «Κάθε μία ώρα χρησιμοποιούμε 269 τόνους φυτοφάρμακα που αναπόφευκτα καταλήγουν στο χώμα, το νερό, τον αέρα και την τροφή μας. Αυτό είναι εξοργιστικό. Τα τελευταία 70 χρόνια, επιμένουμε σε ένα γεωργικό μοντέλο που καταστρέφει τo περιβάλλον γύρω μας και όλους τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται για να παράγεται η τροφή μας.

Αγρότες και καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να περιμένουν. Χρειάζεται επειγόντως να γίνουν πραγματικές δεσμεύσεις για την ενίσχυση της βιώσιμης γεωργίας που είναι ο μόνος τρόπος για να παράγουμε ασφαλή και υγιεινή τροφή σήμερα και αύριο», τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της βιώσιμης γεωργίας της Greenpeace.

Διαφήμιση