Αρχική Ειδήσεις Google: Γυναίκες το 21% του τεχνικού προσωπικού το 2014

Google: Γυναίκες το 21% του τεχνικού προσωπικού το 2014

0
Διαφήμιση

Το 21% του τεχνικού προσωπικού που προσέλαβε η Google Inc το 2014 είναι γυναίκες, σύμφωνα με την εταιρεία αυτή, η οποία διευκρίνισε ότι αυξήθηκε κατά 1% ο συνολικός αριθμός των γυναικών που εργάζονται σε αυτήν σε θέσεις τεχνικών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αύξησή τους.

Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με το εργατικό της δυναμικό, αφού παραδέχθηκε ότι έσφαλλε και ότι “είναι ώρα να είμαστε σοβαροί και έντιμοι σχετικά με τα ζητήματα αυτά”. Η εταιρεία αυτή έχει κατηγορηθεί όχι μόνον για χάσμα όσον αφορά τον αριθμό των ανδρών και των γυναικών που απαρτίζουν το προσωπικό της, αλλά και για ευρεία έλλειψη μιας πολιτικής προσλήψεων που να τους περιλαμβάνει όλους, η οποία επηρεάζει επίσης τις μειονότητες.

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι η αύξηση των μαύρων και των ισπανόφωνων υπαλλήλων της ξεπερνά τη συνολική αύξηση των προσλήψεών της, αλλά αντιστοιχεί μόνον στο 2 και 3% του συνολικού της εργατικού δυναμικού αντιστοίχως, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. “Αν και έχουμε ακόμη να διανύσουμε πολύ δρόμο, βλέπουμε μια κάποια πρώτη πρόοδο”, επισημαίνει η εταιρεία σε μια Google Plus ανάρτησή της. Από τις 31 Δεκεμβρίου η Google έχει συνολικά 53.600 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης.

Διαφήμιση