Αρχική Ειδήσεις Εβδομάδα δράσεων με θέμα το ποδήλατο

Εβδομάδα δράσεων με θέμα το ποδήλατο

0
Διαφήμιση

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αγαπούν το ποδήλατο όπως και κάθε καθημερινή δραστηριότητα που προβάλλει και προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με το ποδηλατικό περιοδικό MBike, με έναυσμα την έκθεση Strange Cities που πραγματοποιείται στη Διπλάρειο Σχολή, διοργανώνεται εβδομάδα δράσεων με θέμα το αγαπημένο αυτό μέσο μεταφοράς. Οι ποδηλατικές βόλτες θα ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μέσα από σοκάκια της Αθήνας και τρεις διαφορετικές θεματικές διαδρομές θα οδηγούν τους συμμετέχοντες στη Διπλάρειο Σχολή. Διασχίζοντας αγαπημένα σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο και η συνοικία του Ψυρρή, οι συμμετέχοντες θα καταλήγουν στην Πλατεία Θεάτρου για να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης Strange Cities αλλά και της έκθεσης με τίτλο Παράξενα Ποδήλατα, η οποία φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του κτηρίου.

Στην έκθεση Παράξενα Ποδήλατα παρουσιάζεται η Αθήνα μέσα από ποδήλατα περασμένων δεκαετιών, τα οποία υπενθυμίζουν τη γοητεία του κλασικού design. Νοσταλγία μέσα από vintage εκθέματα που μας ταξιδεύουν σε μια εποχή όταν το ποδήλατο αποτελούσε σημαντικό μέσο μετακίνησης εντός και εκτός πόλης, ζωντανεύοντας τις πρώτες μας αναμνήσεις. Η έκθεση Παράξενα Ποδήλατα ανοίγει τις πόρτες της στο ισόγειο της Διπλαρείου Σχολής, την Τετάρτη 10 Ιουνίου και εκτός των ποδηλάτων, θα φιλοξενήσει και αντίστοιχο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν τρία ποδηλατικά εργαστήρια για να δώσουν στους συμμετέχοντες χρήσιμες πληροφορίες και τεχνικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Οι ποδηλατικές διαδρομές ξεκινούν από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου τις καθημερινές μία διαδρομή στις 6 μμ και τα Σαββατοκύριακα δύο διαδρομές στις 11:30 πμ και στις 6 μμ. Διάρκεια διαδρομής μία ώρα περίπου. Διαδρομές και όροι συμμετοχής: http://www.sgt.gr/gr/programme/event/2230. Δηλώσεις συμμετοχής: αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο bikecities@onassis.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής. Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Έκθεση Vintage Ποδηλάτων, από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου 2015 (καθημερινά, 12:00-21:00). Ισόγειο Διπλαρείου Σχολής, Πλατεία Θεάτρου 3, είσοδος δωρεάν.

Το Ποδηλατικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 10/06, Σάββατο 13/06 και Κυριακή 14/06 στις 19:30 και η συμμετοχή θα είναι και αυτή δωρεάν.

Διαφήμιση