Αρχική Ειδήσεις Επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα και ανακύκλωση στην Καλαμάτα από την Τσεχία

Επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα και ανακύκλωση στην Καλαμάτα από την Τσεχία

0
Διαφήμιση

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Jan Bondy, συνοδευόμενος από την αρμόδια για Πολιτιστικά Θέματα Beata Lejtnarova, και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Μετά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο δήμαρχος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «συζητήθηκαν οι πιθανότητες συνεργασίας επιχειρηματιών της περιοχής μας και επιχειρηματιών της Τσεχίας».

Πιθανά πεδία συνεργασίας είναι τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι ανταλλαγές σε εκπαιδευτικά θέματα κ.ά. Μάλιστα, αφού προηγηθεί κατάλληλη προεργασία, είναι δυνατόν να διοργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας μία συνάντηση στην Καλαμάτα, το φθινόπωρο, μεταξύ Τσέχων επιχειρηματιών και συναδέλφων τους από τη Μεσσηνία, όπως ανέφερε ο Π. Νίκας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τσεχικής πλευράς για επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς και για την αγορά γης και ανέγερση ξενοδοχείων σε αυτήν. Στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο περί τους 350.000 Τσέχοι τουρίστες και «διεκδικούμε μερίδιο από το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Νίκας προσκάλεσε τον πρέσβη να παρευρεθεί στο διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα από το Δήμο Καλαμάτας και την Interkultur, στον οποίο θα λάβει μέρος και η φημισμένη παιδική χορωδία Ondrasek από την Τσεχία.

Ο πρέσβης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Καλαμάτα είναι αρκετά γνωστή στην Τσεχία από τις ελιές της και εξέφρασε τη χαρά του, διότι ο δήμαρχος κάλεσε στην Καλαμάτα Τσέχους επενδυτές. Δήλωσε, δε, «πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να αναπτύξουμε συνεργασία».

Ο κ. Bondy ανέφερε πως η επιχειρηματική αποστολή από την Τσεχία «θα είναι σύνδεσμος μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο πλευρών» και εκτίμησε πως προς το τέλος της χρονιάς θα είναι δυνατόν να δούμε τους πρώτους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Πρόσθεσε ακόμη πως το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον Τσέχων επιχειρηματιών δεν είναι μόνο για ακίνητα, αλλά και για τον τομέα της ανακύκλωσης.

 

Πηγή: tharrosnews

Διαφήμιση