Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Eνοποίηση διαδικασιών ελέγχου από το χωράφι έως τον καταναλωτή

Eνοποίηση διαδικασιών ελέγχου από το χωράφι έως τον καταναλωτή

0
Διαφήμιση

Στη δημιουργία ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχων από το αγρόκτημα έως το τραπέζι του καταναλωτή, προχωρά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, η κυβέρνηση έχει προκρίνει το αγροδιατροφικό μοντέλο ως «εργαλείο» που θα συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας και προς τούτο θα πρέπει να αναδειχθούν η ποιότητα και η παράδοση σε συνδυασμό με την ασφάλεια των τροφίμων.

«Ως εκ τούτου θα ενοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου από το χωράφι έως τον καταναλωτή, μέσω μίας θεσμικής προσέγγισης που θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς του υπουργείου αλλά και τις περιφερειακές υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα, με κεντρική αρχή ελέγχου τον ΕΦΕΤ» ανέφερε ο κ. Αποστόλου, προσθέτοντας ότι στην αρχή θα υπάρξει διοικητική σύνδεση, ώστε στη διαδρομή, αυτή η σύνδεση να γίνει πιο ουσιαστική.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για τα φαινόμενα «ελληνοποιήσεων» στο γάλα και τα γαλακτοκομικά, αφού σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους, γνωστοποίησε ότι σύντομα, σε επίπεδο ΕΕ, θα αναληφθεί πρωτοβουλία που θα υιοθετηθεί από όλες τις χώρες, με βασικό σημείο την αναφορά προέλευσης του γάλακτος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Ανοίγει» το υδροθεραπευτήριο στην Ιαματική Πηγή Καϊάφα
Επόμενο άρθροH Αθήνα παραμένει η φτηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ