Αρχική Καινοτομία Έλληνες εφηύραν την ηλεκτρονική αναγνώριση προσώπου για συναλλαγές

Έλληνες εφηύραν την ηλεκτρονική αναγνώριση προσώπου για συναλλαγές

0
Διαφήμιση

Εφηύραν ηλεκτρονική εφαρμογή για την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω αναγνώρισης προσώπου και θα εκπροσωπήσουν την Αθήνα στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack, στην Silicon Valley των ΗΠΑ, διεκδικώντας έπαθλο ύψους 100.000 δολαρίων.

Πρόκειται για ομάδα προγραμματιστών υπό την επωνυμία TEKCIT, που απαρτίζεται από τους Βασίλη Κούλη, Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, Νικόλαo Δήμο και Νίκο Κωστούλα και συμμετείχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (30.31.5), μαζί με ομάδες από όλη την Ελλάδα σε ένα 24ωρο “hackathon” στο “The Hub Events”, με σκοπό να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές με κοινωνική ευαισθησία.

Η Ομάδα TEKCIT κέρδισε στο BattleHack Athens 2015 με την εφαρμογή τους που επιτρέπει την πληρωμή μέσω της αναγνώρισης προσώπου και βραβεύθηκε με τρόπαια-πέλεκεις, και με μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack, στις 14-15 Νοεμβρίου 2015, για να διαγωνιστούν στην μεγάλη τελική διοργάνωση ως οι ‘Οι Απόλυτοι Χάκερ για Πάντα’.

“Η εφαρμογή μας σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες μια πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αθήνας. Η δυνατότητα προ-αγοράς εισιτηρίων του μετρό είναι εξαιρετική, το να είσαι όμως σε θέση να τα επικυρώσεις μέσω ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου εξασφαλίζει μια απλή αλλά και τόσο εξελιγμένη εμπειρία του πελάτη”, – δήλωσε ο Νικόλαος Δήμος από την Ομάδα TEKCIT.

Η νικήτρια ομάδα δημιούργησε μια εφαρμογή που βασίστηκε σε ένα προσωποποιημένο “customer facing application”, με τεχνολογία AngularJS και Ruby on Rails, παρέχοντας μια διεπαφή και για κινητές συσκευές και για το διαδίκτυο, με την υποστήριξη διαφόρων διακομιστών.

Ένας υπολογιστής Raspberry Pi έκανε host έναν server NodeJS, παίρνοντας τη θέση ενός Point of Sales (σημείο πώλησης) και διαχειρίζοντας την αναγνώριση προσώπου των ψηφιακών φωτογραφιών από χρήστες, μέσω μιας βιβλιοθήκης OpenCV. Αυτός διασυνδέθηκε με την εφαρμογή Ruby on Rails, από ένα σύστημα υποστήριξης (backend) Python.

Τόσο η ίδια η εφαρμογή όσο και το backend Python υποστηρίχθηκαν από την πλατφόρμα Heroku. Η υπηρεσία v.zero SDK της Braintree χρησιμοποιήθηκε για τις πληρωμές, ενώ η υπηρεσία SendGrid παρείχε τα email επιβεβαίωσης συναλλαγής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον John Lunn, Senior Global Director, PayPal & Braintree, Γιώργο Ψιστάκη, Ιδρυτή των Blendo και Apirise, Γιώργο Κασσελάκη, εταίρος του Openfund, και Όλγα Παρασκευοπούλου, συν-ιδρύτρια του Stone Soup.

«Είναι χαρά μας να παρέχουμε σε τοπικούς προγραμματιστές την ευκαιρία να βοηθήσουν την κοινότητά τους, να προβάλουν τις ικανότητές τους και να μοιραστούν τις ιδέες τους, διαγωνιζόμενοι ενάντια στους καλύτερους χάκερ της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης.

Ανάμεσα στις τόσες απίθανες ιδέες και προτάσεις, η Ομάδα TEKCIT ξεχώρισε με την εφαρμογή που παρουσίασε, όχι μόνο λόγω των εντυπωσιακών ενσωματώσεων που χρησιμοποίησε, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πρωτότυπο και αυθεντικό προϊόν που δύναται να βοηθήσει την πόλη των Αθηνών», ανέφερε ο John Lunn.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.

Η Ομάδα QuizJob κατέκτησε την δεύτερη θέση, καθώς και από μία κονσόλα XBOX One 500GB για το hack τους που στοχεύει, μέσα από ένα κουίζ, να αντιστοιχίσει τα προφίλ των χρηστών με ενδεχόμενους εργοδότες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ομάδα IoC, η οποία και κέρδισε κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3, για την εφαρμογή που συγκέντρωσε έξυπνες συσκευές που διασυνδέονται με την τεχνολογία Internet of Things (IoT / Διαδίκτυο των Πραγμάτων), οι οποίες χρήζουν αναβάθμισης της υποδομής πληρωμής, προκειμένου να επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν με κάθε δυνατή μέθοδο.

Το BattleHack είναι μια σειρά διεθνών διαγωνισμών hackathon, που οργανώνει η PayPal και η Braintree. Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν να λύσουν ένα τοπικό πρόβλημα με κωδικοποίηση. Οι νικητές του πρώτου βραβείου κάθε διαγωνισμού κερδίζουν έναν πέλεκυ ως τρόπαιο, καθώς και τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο των 100.000 χιλιάδων δολαρίων.

Οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν την κυριότητα των εφαρμογών που δημιούργησαν κατά τους εν λόγω διαγωνισμούς. Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 5.000 συμμετοχές. Οι νικητές των παρελθόντων ετών παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες που προσέλκυσαν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Η ομάδα Gearbox που κέρδισε το BattleHack του Σίδνεϊ το 2014 δημιούργησε ένα ντουλάπι αποθήκευσης που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται αθλητικό εξοπλισμό με τη χρήση μιας κινητής εφαρμογής, η οποία βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική φάση από την πόλη του Σίδνεϊ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής.

Η CleanAgents, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στο BattleHack του Βερολίνου το 2013, είναι μια υπηρεσία καθαριότητας κατ’ απαίτηση. Η εταιρία εξαγοράστηκε από την Helpling τον Απρίλιο του 2015. Ύστερα από μόλις 11 μήνες, η επιχείρηση των Clean Agents επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε πάνω από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ήδη κορυφαία στην γερμανική αγορά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεκαετή «ασυλία» στις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες δίνει η Ε.Ε
Επόμενο άρθροΤο λίπος προστατεύει τους παχύσαρκους μετά το… έμφραγμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ