Αρχική Ειδήσεις Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις του Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις του Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO

0
Διαφήμιση

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO έκλεισε το οικονομικό έτος 2014 με αυξημένη κερδοφορία, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ανοδική του πορεία στο σύνολο των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται, περιλαμβανομένης και της ελληνικής αγοράς όπου σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα της υπερεικοσαετούς ιστορίας της εταιρίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO, κατά τη διάρκεια του 2014 πέτυχε κέρδη ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 184 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη επηρεάστηκαν θετικά από τις φορολογικές επιστροφές και τα μέτρα αντιστάθμισης (hedging) των επιτοκίων.

Τα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα έφτασαν τα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από το προηγούμενο έτος οπότε τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα είχαν ανέλθει σε 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η βελτίωση στο δείκτη λειτουργικού κόστους (combined ratio) της ERGO, τόσο για τις δραστηριότητες της μητρικής εταιρίας, όσο και τις διεθνείς, ήταν σημαντική.

Η ERGO Hellas κατάφερε να υπερκεράσει τις αντιξοότητες της ελληνικής αγοράς, πετυχαίνοντας το 2014 αύξηση του κύκλου εργασιών της (ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) κατά 2,96%, φτάνοντας έτσι στο επίπεδο των 137,33 εκατομμυρίων ευρώ σε μία χρονιά κατά την οποία οι ασφαλίσεις ζημιών σημείωσαν μείωση 9,6% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών).

Ο δείκτης λειτουργικού κόστους (net combined ratio) παρουσίασε σημαντική βελτίωση, στο επίπεδο του 71,9% (έναντι 84,8% του 2013), συντελώντας ουσιαστικά στην αύξηση της κερδοφορίας η οποία άγγιξε -προ φόρων- τα 37,8 εκατομμύρια ευρώ και -μετά φόρων- τα 27,17 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 2014 όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της ERGO Hellas παρουσίασαν βελτίωση, αναδεικνύοντας την οικονομική ευρωστία, την υψηλή φερεγγυότητα και την κορυφαία αξιοπιστία του ονόματος ERGO στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστικά, σημειώνεται ότι τα Ίδια Κεφάλαια της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση κατά 20,65%, αγγίζοντας τα 80,2 εκατομμύρια ευρώ, με το δείκτη Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων (κέρδη προ φόρων) να ανέρχεται σε 51,54%.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι «Pharmaκλήδες» στηρίζουν για 8η συνεχή χρονιά τη ΦΛΟΓΑ
Επόμενο άρθροFINA, δεν υπάρχει κίτρινο τυρί με λιγότερα λιπαρά, μόνο 10%!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ