Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Έδεσσα: Εκδήλωση για την προβολή των προϊόντων γαστρονομίας της Πέλλας

Έδεσσα: Εκδήλωση για την προβολή των προϊόντων γαστρονομίας της Πέλλας

0
Διαφήμιση

Kάλεσμα στους επιχειρηματίες της Πέλλας να συμμετάσχουν σε εκδήλωση προβολής των τοπικών γεύσεων, με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Έδεσσα, απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Στόχος του σχεδίου συνεργασίας, είναι η δημιουργία βίντεο για την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και των εκλεκτών γεύσεων της Πέλλας, με προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

1. Έκθεση προβολής των εκλεκτών, ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις της Πέλλας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα Καταρρακτών

2. Μαγειρική και δημιουργία παραδοσιακών, τοπικών βραβευμένων γεύσεων και συνταγών, από επαγγελματίες μάγειρες σεφ και έμπειρους της παράδοσης, με τη χρήση τοπικών εκλεκτών προϊόντων, ΠΟΠ, ΠΓΕ και άλλων της Πέλλας.

3. Παράθεση επίσημου δείπνου την Πέμπτη 25/6/2015 και ώρα 21:00 στον χώρο του κέντρου «Καταρράκτες» Έδεσσας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και εκπροσώπους των τοπικών Φορέων και ειδικούς των γεύσεων.

4. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο προβολής, που θα περιλαμβάνει λήψη πλάνων με τα προϊόντα της έκθεσης, αξιοθέατα τοπία και δράσεις τουριστικής προβολής σε όλη την Πέλλα σε συνδυασμό γεύσεων ανά περιοχή.

Το βίντεο αποτελεί οπτικοακουστικό υλικό που θα αναπαραχθεί, με σκοπό να προβάλλεται σε δράσεις τουρισμού, προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και γαστρονομίας και θα υπάρχει πάντοτε στο διαδίκτυο για την τουριστική προβολή της Πέλλας και την ανάδειξη των προϊόντων της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που συμμετέχει η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. και εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER (Μέτρο 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013) με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Το Σχέδιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εταίροι του Σχεδίου είναι 21 Ο.Τ.Δ. LEADER – Αναπτυξιακές Εταιρείες της Ελλάδας.

Δημοτικό Κατάστημα Καταρρακτών – Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης προϊόντων:

  • Πέμπτη 25 Ιουνίου 10:00-13:00 / 18:00-20:30
  • Παρασκευή 26 Ιουνίου 10:00-13:00 / 18:00-22:00
Διαφήμιση