Αρχική Ειδήσεις Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον από το Δήμο Αθηναίων

Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον από το Δήμο Αθηναίων

0
Διαφήμιση

Ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων για το περιβάλλον και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) διοργανώνει στις 11 και 12 Ιουνίου, διήμερο σεμινάριο συζητήσεων και εργαστηρίων με θέμα «Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις – Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών».

Το σεμινάριο συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Μηχανουργείο», σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και έχει την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια με την συμμετοχή στελεχών της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων θεσμικών και επιστημονικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παράλληλα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Προστασίας Ζώων, κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, πραγματοποιήθηκε μεταφύτευση,   στο κεντρικό παρτέρι επί της οδού Βασ. Σοφίας (στο γνωστό άγαλμα του «Δρομέα»), μιας υπεραιωνόβιας ελιάς, σύμβολο που ταυτίζεται με την ιστορία της Αθήνας.

Το δένδρο είναι προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ και προήλθε από τις απαλλοτριώσεις στα εργοτάξια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Πατρών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here