Αρχική Καταστροφές Ασπρόπυργος: Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας το εργοστάσιο, υδροφόρα του Δ. Αθηναίων για την...

Ασπρόπυργος: Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας το εργοστάσιο, υδροφόρα του Δ. Αθηναίων για την κατάσβεση

0
Διαφήμιση

Tρία υδροφόρα οχήματα και προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων συμμετέχουν από νωρίς το πρωί στη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, στη διάρκεια της οποία συμφωνήθηκε η συνδρομή του δήμου Αθηναίων στην επιχείρηση.

Όπως τονίζει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, είναι επιτακτική η επίλυση του ζητήματος με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται, καθώς οι εκλυόμενες τοξικές ουσίες προκαλούν τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λειτουργούσε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες παραβάσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε χτες Τρίτη σε μία σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναζητείται ο 46χρονος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, με τη συνδρομή Επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετέβησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο χώρο όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, όπου γίνεται κοπή και δεματοποίηση παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες περιβαλλοντικές συνέπειες που προέκυψαν, από την πυρκαγιά.

Την ώρα του ελέγχου υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στο χώρο της επιχείρησης, που καταλαμβάνει 46 στρέμματα, υπήρχαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαφήμιση