Αρχική Ειδήσεις Υπερμικρόβια – απειλή για την υγεία

Υπερμικρόβια – απειλή για την υγεία

0
Διαφήμιση

Τεράστιες, βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν υγιή ζώα με αντιβιοτικά φάρμακα για να παράγουν περισσότερο κρέας, γρηγορότερα και φτηνότερα. Αυτή η παράλογη και απάνθρωπη πρακτική δημιουργεί υπερμικρόβια που είναι ανθεκτικά σε αντιβιώσεις και ικανά να μας σκοτώσουν!

Αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη μειώσει κατά πολύ τη χρήση αντιβιοτικών και αυτή τη στιγμή, Υπουργοί της ΕΕ συζητούν την εφαρμογή προστατευτικού νόμου σε όλη την Ευρώπη.

Με ένα νόμο, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση των ζώων και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι τόσο προφανές, που ακόμη και τα McDonald’s στην Αμερική είπαν ότι θα σταματήσουν να σερβίρουν κοτόπουλο που έχει εκτραφεί με ορισμένα αντιβιοτικά. Αλλά τα κτηνοτροφικά και φαρμακευτικά λόμπι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπουργοί απ΄όλη την ΕΕ θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση τους. Ας συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο φωνές για να απαγορευτεί η απάνθρωπη και δολοφονική κατάχρηση αντιβιοτικών στις κτηνοτροφικές μονάδες. Αν κερδίσουμε στην Ευρώπη, θα πιέσουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες: https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_loc/?bpMxfeb&v=57973

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις ότι τα υπερμικρόβια μπορεί να αχρηστεύουν τη δράση των αντιβιοτικών στην καταπολέμηση ασθενειών όπως η φυματίωση ή η πνευμονία. Μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής εξαρτάται από τα αντιβιοτικά φάρμακα, για θεραπείες καρκίνου μέχρι και χειρουργεία.

Οι συνεχείς, μικρές δόσεις αντιβιοτικών δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη υπερμικροβίων. Και παρόλο που η απευθείας κατάχρηση απ΄τον άνθρωπο επίσης συμβάλει στην αυξανόμενη ανθεκτικότητά τους, οι ποσότητες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία είναι τεράστιες και δεν έχουν παρθεί επαρκή μέτρα για να μειωθούν (στις ΗΠΑ το 80% των αντιβιοτικών χρησιμοποιείται στην κτηνοτροφία!).

Η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία κι η Ολλανδία έχουν δείξει πως είναι δυνατόν να παράγουμε κρέας με πολύ λιγότερα αντιβιοτικά, αλλά το κρέας και τα υπερμικρόβια δεν γνωρίζουν σύνορα, γι’αυτό πρέπει να κινηθούμε συλλογικά.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να κλείσουμε τα επικίνδυνα κτηνοτροφία μια και καλή. Αυτή η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για την μεταχείριση των ζώων και την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Αλλά ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι Υπουργοί δεν νιώθουν αρκετή πίεση απ΄τους πολίτες – και γι’αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το – όταν φτάσουμε το ένα εκατομμύριο υπογραφές, θα διεξάγουμε δημοσκοπήσεις και θα συνεργαστούμε με πρωτοπόρες στον τομέα χώρες για να παρουσιάσουμε τις υπογραφές μας απευθείας στην ψηφοφορία της ΕΕ: https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_loc/?bpMxfeb&v=57973

Εκατομμύρια μέλη του Avaaz έχουμε βοηθήσει για να προστατευτούν φάλαινες, λιοντάρια και άλλα ζώα. Τώρα ας συσπειρωθούμε ξανά για να προστατεύσουμε τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιατρικής και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη για τα ζώα και για εμάς τους ίδιους. Με ελπίδα, Alex, Allison, Laila, Alice, Antonia, Alaphia, Ricken κι ολόκληρη η ομάδα του Avaa.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΔΦΓΗΦΗΓΦΗ
Επόμενο άρθροH νέα διεθνής καμπάνια από τη Marketing Greece & τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ