Αρχική Ειδήσεις Το αργυρό μετάλλιο στα Ελληνικά Νησιά για τη συλλογής όμβριων υδάτων

Το αργυρό μετάλλιο στα Ελληνικά Νησιά για τη συλλογής όμβριων υδάτων

0
Διαφήμιση

Τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Water Showcase που διεξήχθη στις 15 Απριλίου στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο του 7ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό κατέλαβε το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων στα Ελληνικά Νησιά, που αποτελεί τμήμα του Προγράμματος Μη Συμβατικών Υδατικών Πόρων στη Μεσόγειο, με δραστηριότητες σε νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν ζητήματα λειψυδρίας σε Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ιταλία.

Με την πλειονότητα των νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να υποφέρουν από λειψυδρία, το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων, προωθεί τη συλλογή βρόχινου νερού ως απλή και οικονομική λύση για ενίσχυση της διαθεσιμότητας νερού σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα από μία ολιστική προσέγγιση, επιδεικνύει καινοτόμες τεχνικές και μεθόδους συλλογής βρόχινου νερού, με παράλληλη εκπαίδευση των τοπικών τεχνιτών. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύει και ευαισθητοποιεί τους μαθητές, αλλά και το ευρύ κοινό, καλλιεργώντας μία νέα κουλτούρας ορθής κατανάλωσης και εξοικονόμησης νερού.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε τη μοναδική συμμετοχή εκτός Ασίας στον Τελικό, και επιλέχθηκε από διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών ανάμεσα σε 115 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, με ισχυρό ανταγωνισμό από την Ινδία, τη Νότια Κορέα, το Μπαγκλαντές και την Ινδονησία.

Το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων στα Ελληνικά Νησιά, ως τμήμα του ευρύτερου Προγράμματος στη Μεσόγειο, σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Ελλάς), τις δημοτικές αρχές σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ECSDE).

Διαφήμιση