Αρχική Ειδήσεις Θέμα αντισταθμιστικών για τον TAP επαναφέρει ο Π. Λαφαζάνης

Θέμα αντισταθμιστικών για τον TAP επαναφέρει ο Π. Λαφαζάνης

0
Διαφήμιση

Tο αίτημα του Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επανέλαβε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον Walter Peeraer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου υποδομών Φυσικού Αερίου “Fluxys”, που συμμετέχει με ποσοστό 19% στην Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε επίσης να εξεταστούν τροποποιήσεις στην χάραξη του αγωγού στις περιοχές όπου υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών στα σημεία διέλευσης του αγωγού, όπως προβλέπονται στο σχέδιο Αποκατάστασης Διαβίωσης που θα συναφθεί μεταξύ των του ελληνικού κράτους και της Κοινοπραξίας.

Ο υπουργός επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο αγωγός χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέγραψε μια σύμβαση που ήταν μονομερής και δεν εξασφάλιζε σχεδόν κανένα όφελος για τη χώρα, πέρα από την ίδια τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Βελγικού Ομίλου, τόνισε ότι θα συνδράμει στο αίτημα του Υπουργού ΠΑΠΩΝ προκειμένου να υπάρξει άμεση συζήτηση με τη Διοίκηση του Α, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην αποδοχή του αγωγού Φυσικού Αερίου από τις τοπικές κοινωνίες καθώς και τη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον ΔΕΣΜΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης, αποδέχτηκε τέλος την πρόσκληση να ξεναγηθεί στον ενεργειακό κόμβο (hub) που έχει δημιουργήσει η Fluxys στην πόλη Zeebrugge, κατά την επόμενη επίσκεψή του στο Βέλγιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλεύθερη είσοδο σε όλα τα Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Επόμενο άρθροΑπλές συμβουλές για υγιεινό μαγείρεμα και σωστή διαχείριση τροφίμων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ