Αρχική Ειδήσεις Συμμετοχή ΕΛΚΕΘΕ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Εκδηλώσεις

Συμμετοχή ΕΛΚΕΘΕ στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Εκδηλώσεις

0
Διαφήμιση

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) λαμβάνει μέρος στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, στις 28 και 29 Μαϊου.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 30 και 31 Μαϊου, η πόλη του Πειραιά θα φιλοξενήσει μία σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Το ΕΛΚΕΘΕ, όπως ανακοίνωσε, θα συμμετέχει ενεργά με ξενάγηση και ενημέρωση των επισκεπτών στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» που θα είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων (δίπλα στο σαλόνι παραδοσιακών σκαφών).

Το πλοίο θα παραμείνει ανοιχτό προς επίσκεψη από το κοινό το Σαββατοκύριακο (ώρες 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00). Επιστήμονες και τεχνικοί του ΕΛΚΕΘΕ και το πλήρωμα του ωκεανογραφικού σκάφους θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στις δραστηριότητες του Κέντρου στη θάλασσα.

Επίσης, το ΕΛΚΕΘΕ θα συμμετέχει σε συναντήσεις (workshops) καθώς και στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, με δικό του περίπτερο. Στον εκθεσιακό χώρο θα υπάρχει διαδραστική συμμετοχή των επισκεπτών και πληροφόρηση για τις μεγάλες υποδομές του Κέντρου (ωκεανογραφικό σκάφος, βαθυσκάφος, υδατοκαλλιέργειες κ.λπ.) με οπτικό και ακουστικό υλικό.

Διαφήμιση