Αρχική Ειδήσεις Πρωτιές και πάλι στο Badminton από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης

Πρωτιές και πάλι στο Badminton από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Την παράδοση που θέλει μετάλλια και κύπελλα σε αγωνιστικές διοργανώσεις του Badminton (Αντιπτέριση) να γράφουν πάντα και «Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης», τήρησαν και φέτος οι μαθητές του Λυκείου που πήραν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, το οποίο διεξήχθη στην Λειβαδιά Βοιωτίας.

Τέσσερις μαθήτριες Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου, οι Ιωάννα Κόντου-Φουντά, Γεωργία Αναστασίου, Δάφνη Ρέκα και Ελένη Κόντου – Φουντά πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον μακρύ νικηφόρο κατάλογο των μαθητών και αποφοίτων του Σχολείου που εδώ και 20 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Badminton, όσο κανένα άλλο σχολείο στην Ελλάδα.

Οι μαθήτριες Ιωάννα Κόντου – Φουντά , Γεωργία Αναστασίου και Δάφνη Ρέκα , Ελένη Κόντου-Φουντά κατέκτησαν , αντίστοιχα, την πρώτη και δεύτερη θέση στο διπλό των κοριτσιών στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης Λυκείων ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης Ανδρών- Γυναικών στην Α1 Κατηγορία η μαθήτρια Ιωάννα Κόντου – Φουντά πρόσθεσε μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με τον Σταμάτη Τσιγκριδάκη στο μικτό.

Το Badminton αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Αθλητισμού στο «Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης» μαζί με το βόλεϊ, το μπάσκετ , το ποδόσφαιρο , την κολύμβηση ,το χάντμπολ και το τένις. Κάθε χρόνο γύρω στους 60 μαθητές του Κολλεγίου ασχολούνται με το Badminton, άθλημα που έχει ενταχθεί (από το 1992) στα Ολυμπιακά αθλήματα. Οι ομάδες του Ελληνικού Κολλεγίου στο Badminton έχουν πετύχει πανελλήνιες, βαλκανικές και παγκόσμιες νίκες .Ο απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Γιώργος Πάτης ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του Badminton ενώ η διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου κα Έμυ Φουντά, είναι η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Badminton.

Διαφήμιση