Αρχική Τεχνολογία Πόσος όγκος χαρτιού θα χρειαζόταν για να εκτυπώσουμε το Internet;

Πόσος όγκος χαρτιού θα χρειαζόταν για να εκτυπώσουμε το Internet;

0
Διαφήμιση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση πληροφορία βρίσκεται αποθηκευμένη στο Internet και τι όγκος χαρτιού θα χρειαζόταν για να εκτυπωθεί;

Αν σας τριβελίζουν το μυαλό τέτοια συγκλονιστικά ερωτήματα, τότε μη νιώθετε ότι κάτι πηγαίνει στραβά με εσάς, αφού μια ομάδα φοιτητών του University of Leicester αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα και να δώσει μια απάντηση.

Καταρχήν, οι ερευνητές έκαναν μια εκτίμηση για τον αριθμό υποσελίδων που περιλαμβάνει κάθε ιστοσελίδα στο Internet, η οποία είναι online ή συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και δεν περιέχει “ακατάλληλο” υλικό (δηλαδή μόλις το 0.2% του Internet…).

Κατά μέσο όρο, υπολόγισαν ότι ένα θέμα της Wikipedia μπορεί να φτάσει έως και τις 15 σελίδες A4 και πολλαπλασίασαν με αυτόν τον αριθμό τις περίπου 4.54 δισ. σελίδες που φιλοξενούνται στο Internet. Ο τελικός λογαριασμός έδειξε ότι χρειάζονται 68.100.002.500 κόλλες A4 και θα χρειαστεί η κοπή 8.011.765 δέντρων για να βρούμε την απαιτούμενη ποσότητα χαρτιού (ένα μέσο δέντρο αποδίδει 8500 σελίδες κατά μ.ό.).

Παρόλα αυτά, διπλασίασαν την τελική εκτίμηση τους στις 136 δισ. σελίδες χαρτιού επειδή θεωρούν πολύ μέτρια την εκτίμηση των 15 υποσελίδων/ιστοσελίδα.

Αν θέλαμε να κόψουμε αυτόν τον αριθμό δέντρων από τον Αμαζόνιο, τότε θα αντιστοιχούσαν μόλις στο 0.002%, ωστόσο, αν συμπεριληφθεί το ακατάλληλο περιεχόμενο και το λεγόμενο Dark Web, τότε θα έπρεπε να κοπεί το 2% όλων των δέντρων του Αμαζονίου.

Πηγή: techgear

Διαφήμιση