Αρχική Ειδήσεις Ποδηλατικός αγώνας στη Σκύρο

Ποδηλατικός αγώνας στη Σκύρο

0
Διαφήμιση

O Δήμος Σκύρου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και παραγωγό εταιρεία την Sports Tours Hellas, διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών με την επωνυμία UCI WORLD CYCLING TOUR – Qualifier event 2015.

Η περιοχή εκκίνησης – τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Χώρας της Σκύρου διαμορφώθηκε κατάλληλα, ώστε να υποδεχτεί κατά το χρονικό διάστημα Παρασκευή 22 – Κυριακή 24 Μαΐου 2015 200 συμμετοχές από ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από 15 χώρες και 5 ηπείρους σε 2 καλά σχεδιασμένους αγώνες (έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20,2 χλμ και έναν αντοχής απόστασης 111 χλμ).

Αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, τα Σκόπια, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Γερμανία, το Ιράν, την Ιταλία, το Μεξικό, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σλοβακία, τη Ρωσία και το Βέλγιο θα αναμετρηθούν στους όμορφους δρόμους και τα ωραία τοπία του νησιού.

Οι αγώνες είναι προκριματικοί για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Άλμποργκ της Δανίας. Το τριήμερο των αγώνων περιλαμβάνει, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, και ένα λαϊκό αγώνα για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, το Σάββατο 23 Μαΐου.

Η Σκύρος έχει φορέσει τα «καλά της», για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ευχαρίστηση στους επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας συμβάλλει, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του, στη διάσωση των αλόγων της Σκύρου.

Διαφήμιση