Αρχική Ειδήσεις Οι μουσικοί της «Πολύμνια» στην απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

Οι μουσικοί της «Πολύμνια» στην απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

0
Διαφήμιση

Αποσπάσματα από Ελληνικές Οπερέτες θα παρουσιάσει η Καλλιτεχνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πολύμνια» στην τελετή απονομής των βραβείων «Οικόπολις 2015», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 20.30 το βράδυ, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Πέντε διακεκριμένοι μουσικοί με σημαντικές σπουδές και διεθνείς συνεργασίες, μέλη της «Πολύμνια», θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον θεσμό των Οικόπολις δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στην φετινή τελετή απονομής. Θα μας ταξιδέψουν με τις φωνές τους οι Αντωνία Καλογήρου, (soprano), Βάγια Κωφού (mezzosoprano), και Χρήστος Αμβραζής (basso), ενώ στο πιάνο και στο σαξόφωνο θα συνοδεύει ο μαέστρος Γιώργος Δαραβέλης. Την επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Κωστής Παπαϊωάννου, σκηνοθέτης όπερας και καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολύμνια.

Η Πολύμνια ήταν μία από τις εννέα Μούσες της αρχαιότητας και μητέρα του Ορφέα. Προστάτευε τη Λυρική ποίηση και την ορχηστρική και εφηύρε την λύρα. Η Καλλιτεχνική Εταιρία «Πολύμνια» ιδρύθηκε τον 1998 με στόχο τη διάδοση του λυρικού θεάτρου και της κλασσικής μουσικής, την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, τη στήριξη των καλλιτεχνών και των έργων τους καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για τους νέους να ασχοληθούν με κάθε μορφή τέχνης.

Επιπλέον, η Πολύμνια δραστηριοποιείται στην οργάνωση και παρουσίαση ποιοτικών καλλιτεχνικών γεγονότων, την πολιτιστική στήριξη της ελληνικής περιφέρειας, την κατά παραγγελία παραγωγή καινούργιου καλλιτεχνικού έργου και την ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας στην Εκπαίδευση. Με πολυάριθμες μουσικές και μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις στο ενεργητικό της και με τη σύμπραξη καταξιωμένων καλλιτεχνών, επιστημόνων και εκπαιδευτικών που απαρτίζουν το δυναμικό της, η «Πολύμνια» έχει συνεργαστεί με ορχήστρες και φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που θα φιλοξενήσει την τελετή απονομής των Οικόπολις και το μουσικό σχήμα της «Πολύμνια», είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για τον πολιτισμό των βυζαντινών χρόνων, με περισσότερα από 25.000 εκθέματα από τον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο. Το υπέροχο κτίσμα του 19ου αιώνα στο οποίο στεγάζεται καθώς και ο περίβολός του προσφέρουν έναν ιδανικό χώρο πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση.

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η «Πολύμνια» και τα Οικόπολις, πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αμφότερες, θα συμπράξουν μαζί με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας. Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY το 2005, με στόχο την αναγνώριση και διάκριση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος.

Ο διαγωνισμός συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το σύνολο των υπηρεσιών της διοργάνωσης των Βραβείων πραγματοποιείται εθελοντικά από όλους τους συντελεστές καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here