Αρχική Ειδήσεις ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Κεντρικός καθαρισμός στο Σχινιά

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS: Κεντρικός καθαρισμός στο Σχινιά

0
Διαφήμιση

Ο άστατος καιρός δε φάνηκε ικανός να πτοήσει την αποφασιστικότητα των μελών και εθελοντών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, που την Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποίησαν τον κεντρικό καθαρισμό της οργάνωσης, στην πολύπαθη παραλία του Σχινιά και στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015.

Αν και, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, η παραλία δεν είχε πολλούς λουόμενους, είχε υπεραρκετά… απορρίμματα! Πρωταγωνιστής, όπως πάγια παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, το πλαστικό σε όλες τις πιθανές του εκδοχές: πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, καλαμάκια, πλαστικές συσκευασίες φαγητού, κομμάτια μικροπλαστικού και βέβαια αναρίθμητες πλαστικές σακούλες μίας χρήσης, πολλές από τις οποίες ήταν βαθιά θαμμένες μέσα στην άμμο.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2015 επικεντρώνει το ενδιαφέρον της για μία ακόμη χρονιά στο πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον, εναρμονιζόμενη και με τις πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται μέσα στα επόμενα χρόνια, να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη -«πολύ λεπτή»- πλαστική σακούλα μιας χρήσης.

Ο επόμενος κεντρικός καθαρισμός του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Ιουνίου σε παραλία του Αλίμου, ενώ η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου με καθαρισμούς σε όλη τη χώρα.

Όσοι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν έναν καθαρισμό, μπορούν δηλώσουν συμμετοχή στο medsoscleanup.gr ή να επικοινωνήσουν με το 210-8228795.

Διαφήμιση