Αρχική Ειδήσεις Κεντρικοί καθαρισμοί στην πλαζ Αλίμου από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS

Κεντρικοί καθαρισμοί στην πλαζ Αλίμου από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS

0
Διαφήμιση

Για μία ακόμη χρονιά η παραλιακή λεωφόρος και τα χρόνια προβλήματα του παράκτιου μετώπου βρίσκονται στο επίκεντρο των συμβολικών δράσεων της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» και επιλέγεται από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS ως πεδίο δύο καθαρισμών, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά σχολεία του Αλίμου θα καθαρίσουν, αλλά και θα καταγράψουν το ρυπαντικό φορτίο της Α’ πλαζ Αλίμου, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους και την καθοδήγηση των μελών του Δικτύου Μεσόγειος SOS.

Παράλληλα με τη δράση καθαρισμού, οι μικροί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε επιμορφωτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα ενημερωθούν για τις τεράστιες επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον θα και εμπεδώσουν την αξία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στη Β’ πλαζ Αλίμου (στάση τραμ Ζέφυρος) κάτοικοι, εθελοντές και φορείς του Αλίμου, εργαζόμενοι του οικείου Δήμου, μέλη και εθελοντές του Δικτύου Μεσόγειος SOS, αλλά και όσοι… πιστοί στην προστασία του περιβάλλοντος πολίτες θα δώσουν δυναμικό «παρών», υλοποιώντας έναν ακόμα κεντρικό καθαρισμό. Στη δράση θα συμμετέχουν, επίσης, εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της εταιρείας Σάνιτας.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή εκστρατεία, συνεχίζει το έργο της περσινής επικεντρώνοντας στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν επισήμως πλέον την ένταση και την κρισιμότητά του.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ελαφριά πλαστική σακούλα, είτε λαμβάνοντας μέτρα ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη έως τα τέλη του 2019 και τις 40 έως το τέλος του 2025, είτε διασφαλίζοντας ότι, από τα τέλη του 2018, αυτές οι σακούλες δεν θα δίνονται στους καταναλωτές δωρεάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνική πλατφόρμα για οικογενειακό τουρισμό από μαμάδες
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η κατάργηση των κλειδιών στα σπίτια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ