Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Γνωρίστε την Αγορά της Πανδρόσου και την ιστορία της περιοχής από την...

Γνωρίστε την Αγορά της Πανδρόσου και την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα

0
Διαφήμιση

Στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης και στην υλοποίηση σχετικών δράσεων οργάνωσης, προβολής, δικτύωσης προχωρά η Αγορά της οδού Πανδρόσου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η άτυπη ομάδα επιχειρηματιών προχώρησε το 2012 σε μια πρωτοβουλία προβολής του δρόμου. Το Pandrossou Street Market επέδειξε, σε συνεργασία πάντα με τη δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία, έντονη δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωραϊσμός της περιοχής με ομαδική εργασία, τουριστική προβολή, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δράσεις, διαδικτυακή προβολή). Σήμερα η άτυπη αυτή ομάδα οργανώνεται ακόμη καλύτερα και πλέον θα δέχεται τη συμβουλευτική και την τεχνική υποστήριξη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Κύριοι σκοποί του Δικτύου (“Agora of Pandrossou”) είναι η προβολή της περιοχής της Πανδρόσου ως περιοχή – ταυτότητα για την Αθήνα και η εδραίωση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχονται από τις επιχειρήσεις της, αναβαθμίζοντας την έννοια του όρου «τουριστικό» (είδος ή κατάστημα) που συχνά είναι παρεξηγημένος, τόσο από ξένους, όσο και από Έλληνες επισκέπτες.

Το Δίκτυο, μεταξύ άλλων, στοχεύει :

• στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα

• στη σύνδεση λαών, τεχνών και πολιτισμών

• στη προαγωγή της γνώσης γύρω από παραδοσιακά ελληνικά επαγγέλματα

• στο συμμετοχικό σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων

• στη συμβολή δημιουργίας κοινής ταυτότητας για την τοπική αγορά (street branding) και για την πόλη της Αθήνας (city branding)

• στη δικτύωση και συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και κοινωνία των πολιτών

• στη δικτύωση και συνομιλία με αντίστοιχες εμπορικές οδούς ελληνικών πόλεων και ευρωπαϊκών κρατών

• στη δικτύωση και συνεργασία με το δημόσιο τομέα

“Καθώς, η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν οι μικρές επιχειρήσεις σήμερα τον ανταγωνισμό, το Δίκτυο θα αγκαλιάσει όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής ώστε να ζουν και να εργάζονται σε μια ζωντανή, όμορφη και καθαρή περιοχή. Σε ένα σταθερό πόλο έλξης επισκεπτών και κατοίκων της Αθήνας” όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ως άτυπη ομάδα, έγινε μέλος της διαδικτυακής πλατφόρμας ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων για ομάδες πολιτών, συμμετείχε ενεργά στο Δίκτυο Συνεργατών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών φιλοξένησε την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του διεθνούς συνεδρίου TBEX Europe 2014.

Η οδός Πανδρόσου φιλοξενεί τους δύο τελευταίους αιώνες μία δημιουργική κυψέλη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και αποτελεί, όπως και η περιοχή γύρω από αυτήν, ένα σταυροδρόμι “εποχών” και πολιτισμών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here